Pod nazivom "Salvaged"
88

O tragediji podmornice Titan će biti snimljen film

D. B.
Priča o podmornici Titan, čija je posada doživjela tragičan kraj prilikom istraživanja olupine slavnog broda Titanic, bit će pretvorena u film.

Kao što je poznato, pet osoba se 18. juna ove godine ukrcalo u podmornicu kojom su krenuli u ekspediciju s ciljem posmatranja olupine Titanica, koji je potonuo 1912. godine. Međutim, na velikoj dubini je došlo do implozije koja je uništila podmornicu i usmrtila posadu. I dok su precizni uzroci nesreće još uvijek predmet debate, stigla je vijest da će o ovoj tragediji biti snimljen film pod nazivom "Salvaged".

Produkciju će raditi kompanija MindRiot Entertainment, a u projektu će sudjelovati i filmski producent E. Brian Dobbins.

Film "Salvaged" će istražiti tragediju Titana i njene posljedice.

Jonathan Keasey, koji će pisati scenarij zajedno s Justinom MacGregorom, rekao je da će film ići dalje od nesretnog događaja. Ispitat će se i uloga medija i stručnjaka u oblikovanju percepcije javnosti.

Kasey je istakao da je istina najvažnija te da svijet zaslužuje da zna činjenice. On je također kritikovao medije zbog tendencije da prerano osudi pojedince bez odgovarajućeg postupka.

"Tragedija Titana je još jedan primjer dezinformisanog i brzog sistema, u ovom slučaju non-stop, 24-7 medijskog ciklusa koji osuđuje i uništava živote tolikog broja ljudi bez ikakvog odgovarajućeg postupka", kazao je Keasey.

Špekulisalo se da će u projektu učestvovati i slavni režiser James Cameron, no on je odbacio takvu mogućnost.