Film/TV
0

Novi filmovi o Spidermanu

Sarajevo-x.com
Glasine o dolasku novog glumca za ulogu vatrenog borca protiv kriminala pokazale su se neosnovanim, nakon što je otkriveno kako 33-godišnji glumac Tobey Maguire i reditelj hollywoodskih blockbustera"Spider-Man" Sam Raimi planiraju snimanje četvrtog i petog nastavka filmske franšize o strip junaku s neobičnim moćima.

"Studio nikada nije ni razmišljao o novom glumcu u ulozi Spider-Mana. Tobey je bio naš jedini izbor i jedina osoba s kojom smo raspravljali o ovoj ulozi", kazao je američkim medijima Steve Elzer, glasnogovornik filmskog studija Columbia Pictures.

U nadi da će smanjiti troškove, Columbia razmatra mogućnost gotovo istovremenog snimanja dva nova filma. čije bi snimanje trebalo početi u jesen 2009. godine. Hollywoodski studio, naime, razmišlja slijediti korake New Linea, studija koji je trilogiju "The Lord of the Rings" simultano snimao punih 274 dana. Laura Ziskin, koja će zajedno s Avijem Aradom producirati nove projekte, otkrila je kako bi voljela da "Spider-Man 4" svoju premijeru doživi u maju 2011. godine, devet godina nakon premijernog prikazivanja prve filmske avanture o jednom od najpoznatijih strip junaka.

Za scenarij je zadužen Jamie Vanderbilt, koji je i pisao scenarij za triler u režiji Davida Finchera, "Zodiac", iz 2007. godine.

"Spider-Man" je do sada najuspješnija filmska franšiza studija Columbia Pictures, zahvaljujući činjenici da su prva tri filma ostvarila zaradu od 2,5 milijardi dolara širom svijeta.