Izložba u Britaniji
0

Nove fotografije Audrey Hepburn

Sarajevo-x.com
Po prvi put u javnosti su objavljene fotografije glumice Audrey Hepburn načinjene 1957. godine tokom snimanja filma 'Love In The Afternoon'

Jedna od forografija koju je snimio hollywoodski fotograf Sam Shaw, prikazuje preminulu glumicu Hepburn naslonjenu na stablo, kako se odmara tokom pauze na snimanju filma, dok je na drugoj fotografiji prikazano kako Hepburn šeta svog psa, terijera zvanog Mr Famous.

Obje fotografije su snimljene u periodu kada je tada dvadesetosmogodišnja glumica pokušavala zasnovati porodicu sa kolegom, glumcem Melom Ferrerom s kojim je kasnije i dobila sina.

Fotografije zvijezde filma 'Love In The Afternoon' su dio izložbe koja se otvara u Velikoj Britaniji, na 80. obljetnicu rođenja slavne glumice.

"Ona je bila veoma lijepa, a uz to i veliki profesionalac. O njoj se nikada nije čula niti jedna ružna riječ.", kazala je Melissa Stevens, unuka fotografa Shawa fotografa poznatijeg po tome što je načinio najpopularniju fotografiju Marilyn Monroe, na kojoj ova glumica stoji na ulici dok joj vjetar puše u suknju.

Audrey Hepburn rođena je 4. maja 1929. godine u Briselu. Njena majka bila je nizozemska barunica, a otac Britanac koji je simpatizirao nacističku ideologiju, a porodicu je napustio kada je Audrey imala samo šest godina.

Glumica Hepburn preminula je 1993. u Švicarskoj od raka debelog crijeva.