Film/TV
0

Nominacije za MTV Movie Awards 2003

Klix.ba
Ovogodišnja, šesta po redu, ceremonija dodjele <b><a href="http://www.mtv.com/onair/movieawards/ma03/" target="_blank">MTV Movie Awards 2003</a></b> će se održati 31. maja u Shrine Auditoriumu u Los Angelesu, a u nominacijama vode <i>Gospodar prstenova: Dvije kule</i> i <i>Spider-Man</i>.

Drugi dio Tolkienove fantastične trilogije je dobio nominacije za najbolju akcionu scenu (borba za Helmov ponor) i najbolji glumački team (Elijah Wood, Sean Astin i Gollum), dok je film o superheroju dobio nominaciju za najbolju žensku ulogu (Kirsten Dunst kao Mary Jane Watson) i za najboljeg zlikovca (Willem Dafoe kao Green Goblin). Obadva filma su dobila nominacije za najbolju mušku ulogu (Tobey Maguire kao Spider-Man i Viggo Mortensen kao Aragorn) i za najbolji film.

8 Mile, Austin Powers in Goldmember, Barbershop, Daredevil, Jackass: The Movie i Star Wars: Episode II – Attack of the Clones imaju po tri nominacije.

S obzirom na to da su nevjerovatne stvari urađene na području specijalnih efekata, na ovogodišnjoj dodjeli je dodana još jedna kategorija za najbolju digitalnu glumu u kojoj će se takmičiti Yoda sa svojom borbom sa light-saberom, animirani kengur Kangaroo Jack, Gollum opsjednut prstenom, problematični Dobby iz Harrya Pottera i sam Scooby-Doo.

Sve nominacije su izabrali gledaoci programa MTV i MTV2. Pobjednici će biti izabrani putem telefona, online na mtv.com i preko mobitela.