Održana izborna skupština
303

Nermin Hamzagić je novi predsjednik Udruženja filmskih radnika u Bosni i Hercegovini

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Danas je održana izborna skupština Udruženja filmskih radnika u Bosni i Hercegovini u Filmskom centru Sarajevo.

Predsjednica Upravnog odbora Elma Tataragić je nakon uvodnih riječi upoznala prisutne s dnevnim redom skupštine, koji je jednoglasno usvojen. Usvojeni su izvještaji o radu i finansijski izvještaj, kao i plan rada za 2024. godinu.

Odlukom većine prisutnih članova izabrani su novi predsjednik udruženja Nermin Hamzagić i novi predsjednik Nadzornog odbora Predrag Solomun te članovi upravnog i nadzornog odbora: Elma Tataragić, Amra Bakšić Čamo, Alena Džebo, Emina Kujundžić, Sara Radusinović i Bojana Vidosavljević. Novi predsjednik skupštine udruženja je Nedžad Begović.

Nakon upoznavanja članstva s planom djelavanja u narednom periodu, članovi i članice skupštine su vodili konstruktivnu diskusiju o ostalim aktuelnim pitanjima bitnim za rad udruženja.

Nermin Hamzagić je rođen 1986 u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje radi kao viši asistent. Aktivno režira u teatru i na filmu. 2019. godine debitovao je sa dugometražnim igranim filmom "Pun mjesec". U sklopu Internacionalnog teatarskog festivala MESS, pokrenuo je MESS Market - regionalnu platformu za teatarsku produkciju.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoj pozorišni i filmski rad, među kojima su i nagrada ekumenskog žirija na Cottbus Film Festivalu za film "Pun mjesec"; specijalna priznanja za film "Intervju" na Festivalu autorskog filma i International Festival Bosnia-Herzegovina looks around Bottrop te specijalna nagrada žirija Sarajevo Film Festivala i nagrada za najbolji kratki film BH Film Festivala u New Yorku za film "Kalo".