Film/TV
0

"Nemoguća misija" ispod očekivanja

Sarajevo-x.com
"Nemoguća misija 3", veliki akcijski spektakl, kako je već dugo najavljivan, prilično je loše prošao na američkom tržištu. U prva tri dana prikazivanja u SAD-u i Kanadi, film je zaradio "samo" 48 miliona dolara od prodaje ulaznica. Iz Paramount Pictures, distributerske kuće, tvrde kako je ova cifra u skladu sa očekivanjima.

"Nemoguća misija 3" se počela distribuirati i po ostatku svijeta, sa izuzetkom Japana i Indije, a za sada ostvareni prihod iznosi oko 70 miliona dolara.

Iz konkurentskih studija tvrde kako su u Paramount Pictures očekivali zaradu od barem 60 miliona tokom prvog vikenda prikazivanja ovog filma.

Iako se spominje tu i tamo da 43-godišnja zvijezda filma gubi svoju obožavateljsku bazu među ženama, iz Paramounta poručuju da je struktura publike jednaka za sva tri nastavka "Nemoguće misije": 64 posto gledatelja bili su 25-godišnjaci i stariji, a 55 posto publike bili su muškarci.

Kao još jedan razlog uspjeha ispod očekivanog, navodi se i ponašanje Toma Cruisea, glavne zvijezde filma, koji se u javnosti sve više nedolično ponaša. Spomenimo samo to da je gostujući u emisiji "Oprah show", skakao po kauču.