Film/TV
0

Nakon "Tolerantie" Ivan Ramadan priprema "Kiyamet"

FENA
Nakon što je prošle godina napravio prvi bh. animirani 3D film "Tolerantia", a koji je dobio niz nagrada, Ivan Ramadan priprema novi animirani film simboličnog naziva "Kiyamet".

Kako kaže Ramadan "Kiyamet" je kao i "Tolerantia" animirani film u 3D formatu, s tim da će dio ovog animiranog filma biti sniman i filmskom kamerom.

Za "Kiyamet" Ramadan kaže da to i nije film koji se zasniva na nekoj priči, više je baziran na metafori. To je film koji govori o našim internim svijetovima koje imamamo u glavama, kao i o stvarnom svijetu.

Kad je riječ o načinu rada i ovaj film, bar kad je riječ o animiranom djelu, Ramadan će sam uraditi, pomoć je potrebna u djelu filma za koji je potrebna i filmska kamera.

Ramadan je do sada dobio dio sredstava, ali nedovoljno za završetak i finalizaciju ovog projekta.

Brojne su nagrade koje je Ramadan dobio za svoj prvi animirani film "Tolerantia" a zadnja u nizu je i nagrada na nedavno završenom Festivalu animiranog filma u Neumu.

Tu su još Special Mention - 36th Huesca Film Festival, Španija, Prix UIP -Sarajevo Film Festival (nominacija za najbolji kratki film Evropske filmske akademije), Srce Sarajeva za najbolji kratki film Sarajevo film festivala, Specijalna nagrada za kreativnost i artističku ekspresiju Festivala animiranog filma Banja Luka, Special Jury Citation - Extraordinary Achievement International Film Festival, Texas USA...