Film "Lee"
5

Nakon odluke da se više neće skidati: Kate Winslet u novom filmu pojavljuje se u toplesu

L. R.
Kate Winslet (Foto: EPA)
Kate Winslet (Foto: EPA)
Glumica Kate Winslet odlučila se ponovo skinuti pred kamerama iako je ranije tvrdila da je takvim scenama došao kraj.

Naime, 47-godišnja glumica je prije dvije godine odlučila da više ne snima "golišave" scene. Međutim, u intervju za Vogue je otkrila da je promijenila svoju odluku i snimila takve scene za nadolazeći film o Drugom svjetskom ratu "Lee".

"Znam da ne treba trošiti dragocjenu energiju na kritiziranje vlastitog fizičkog izgleda. Mislim da je svakoj ženi bolje da jednostavno kaže 'Vjerujem u sebe. Nije važno što drugi ljudi misle. Ovo sam ja'", rekla je ranije za medije.

U filmu "Lee", koji je premijerno prikazan u subotu na Filmskom festivalu u Torontu, Winslet tumači manekenku koja je postala ratna fotografkinja Lee Miller, koja je tokom Drugog svjetskog rata radila kao ratna dopisnica za Vogue. Ona se u ovom filmu pojavljuje u toplesu.

Osim Kate Winslet, glumačku postavu filma "Lee" čine i Alexander Skarsgard, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O’Connor i Andy Samberg.

Podsjećamo, Kate Winslet se pred kamerama skinula 1997. godine kada je imala 21 godinu kako bi snimila jednu od scena u filmu "Titanic". Zbog toga je dobila mnogo kritika na račun njenog izgleda, ali to je nije sputavalo da 2021. godine snimi scene seksa u seriji "Mare of Easttown". Poslije toga, medijima je rekla da su joj "dani s golotinjom odbrojani".