Film/TV
0

Nagradna igra: Osvojite ulaznice za "Igru novca" u Cinema Cityju

Klix.ba
Holivudske superzvijezde Julia Roberts i George Clooney ponovno su zajedno na filmu. Ovoga puta gledamo ih u "Igri novca", akcionom trileru koji rediteljski potpisuje Jodie Foster za čiju projekciju u Cinema Cityju možete osvojiti ulaznice.

Napeta priča koja na prvi pogled govori o talačkoj krizi, ali zapravo svoju pravu temu fokusira na finansijske malverzacije, okupila je impresivnu ekipu iza i ispred kamere, a predvodi je upravo trojac oskarovaca koji obećavaju ne samo filmski spektakl, nego i remek-djelo koje će svakog gledatelja natjerati na razmišljanje o tome je li sistem u kojem živimo stvarno ono što želimo.

Ovom prilikom ekskluzivno vam predstavljamo prilog o snimanju filmskog hita "Igra novca" u kojem Clooney tumači ulogu Leeja Gatesa, bombastičnog televizijskog voditelja kojeg je popularna emisija o finansijama pretvorila u čudotvorca Wall Streeta.

Međutim, nakon što svima preporuči kupovinu visokotehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, bijesni investitor (Jack O'Connell) dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gatesa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producenticom Patty Fenn (Roberts). Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gates i Fenn moraju pronaći način kako preživjeti i istovremeno razotkriti istinu iza velike laži koju krije igra novca.

Napeti akcioni triler "Igra novca" otvorio je ovogodišnji filmski festival u Cannesu, a posebno je nevjerojatna činjenica da je to ujedno i prvi film s kojim se velika holivudska zvijezda Julia Roberts uopšte pojavila na najpoznatijem filmskom festivalu na svijetu. Uz Georgea Clooneyja, Juliju Roberts i Jacka O'Connella u ostalim ulogama se pojavljuju Giancarlo Esposito (TV-serija "Na putu prema dolje"), Dominic West (TV-serije "Žica" i "Preljub") i Chris Bauer (TV-serije "Žica" i "Okus krvi").

Jedna od najvećih zanimljivosti samog filma svakako je činjenica što se njegov scenario 2014. godine nalazio na tzv. crnoj listi – holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvijek nisu producirani (nešto slično u novije vrijeme dogodilo se i s filmom "Ritam ludila" koji je u konačnici postao hvaljeni kino hit i pokupio čak tri Oscara).

Akcioni triler "Igra novca" u svim bh. kinima u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony, kreće sa prikazivanjem od četvrtka, 2. juna u multipleksima Cinema City u Sarajevu, Palas u Banjoj Luci, Ekran u Zenici i Andrićgrad u Višegradu te kinu Theatre u Busovači, a vrlo brzo stiže na repertoar kina u Tuzli, Bosanskom Novomi Prijedoru te ostalim gradovima BiH.

Želite li u subotu ili nedjelju pogledati ovaj film u sarajevskom multipleksu Cinema City, okušajte se u našoj nagradnoj igri.

Na e-mail [email protected] uz naznaku "Za Igru novca" pošaljite nam svoje ime, prezime, broj telefona i termin kada želite gledati ovaj film. Četvrto najbržih nagradit ćemo sa po dvije ulaznice.

Mogući termini:

Subota, 4. juni: Projekcije od 16:40 i od 18:40 sati Nedjelja, 5. juni: Projekcije od 16:40 i 18:40 sati

Nagradna igra traje do petka, 3. juna do 11 sati. Nagrađeni će biti kontaktirati telefonski.