10 novih epizoda
52

Na Netflix stiže spinoff serije "Lude sedamdesete", vraćaju se Red i Kitty Forman

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Na Netflix uskoro stiže nova serija "That '90s Show", koja će biti spinoff Foxovog hit sitcoma "Lude sedamdesete" (eng. That' 70s Show), prenosi Variety. Kurtwood Smith i Debra Jo Rupp, koji su u originalnoj seriji tumačili uloge Reda i Kitty Forman, glumit će i u nastavku.

Netflix je naručio 10 epizoda serije, koja će biti sitcom poput originala.

U novoj seriji je 1995. godina, a Leia Forman, kći Erica i Donne, na ljeto posjećuje djeda i baku gdje se povezuje s novom generacijom Point Placea, pod budnim okom Kitty i strogim nadzorom Reda.

Kreatori originalne serije Bonnie Turner i Terry Turner i njihova kćerka Lindsey Turner angažovani su kao pisci i izvršni producenti, a Gregg Mettler radit će scenarij, pored toga što je izvršni producent. Smith i Rupp će pored tumačenja uloga raditi i izvršnu produkciju.

Marcy Carsey i Tom Werner iz kompanije Carsey-Werner, koji su bili izvršni producenti originalne serije, sarađivat će na produkciji nastavka.

"Lude sedamdesete" predstavljene su na Foxu 1998. godine, a prikazivalo se osam sezona i 200 epizoda. Serija je služila kao odskočna daska za glumce poput Topher Grace, Laure Prepon, Mile Kunis, Dannya Mastersona, Ashtona Kutchera i Wilmera Valderrame. Uz Ruppa i Smith, u ostatku glumačke ekipe bili su i Don Stark, Tonya Roberts i Tommy Chong.

Ovo nije prvi put da su se brojne zvijezde serije našle zajedno na Netflixu. Masterson i Kutcher će glumiti u Netflixovoj komediji "The Ranch", a Rupp, Smith i Valderrama su ranije sarađivali.