Značajna transformacija
9

Možete li prepoznati holivudskog glumca u novoj ulozi u filmu "Peter Pan & Wendy"?

N. O.
Jude Law kao kapetan Kuka (Foto: Twitter)
Jude Law kao kapetan Kuka (Foto: Twitter)
Britanski glumac Jude Law u novoj ulozi kapetana Kuke u filmu "Peter Pan & Wendy" djeluje prilično neprepoznatljivo, a prikazan je s dugom, neurednom kosom i brkovima dok nosi kapetansku uniformu.

Jude Law je jedan od najprepoznatljivijih glumaca svijeta, međutim, ove sedmice šokirao je fanove svojom predstojećom ulogom kapetana Kuke u novom Disneyevom filmu koji nosi naziv "Peter Pan & Wendy".

Prvi pogled na britanskog glumca u ulozi negativca donosi prikaz glumca s dugom, neurednom sijedom kosom i gustim brkovima. Disney je u utorak ujutro predstavio prvi službeni teaser i poster za očekivano ostvarenje.

Popularni 50-godišnjak je rekao da je uzbuđen što izgleda kao lik iz noćnih mora u spomenutom filmu.

"Dio djetinjstva su noćne more i strahovi koje svi imamo... a kapetan Kuka, kao i mnogi zlikovci u Disneyu, to oličava", izjavio je.

"To je bilo nešto što sam želio da izvučem iz toga. Nisam želio da budem predmet dječijih noćnih mora, premda mi se činilo važnim, ali ova verzija ima prelijepih detalja u kojima se možete osvrnuti i shvatiti malo o tome zašto je on tu i zašto se ponaša tako kako se ponaša", pojasnio je.

"Peter Pan & Wendy" je reimaginacija klasičnog romana i animiranog klasika iz 1953. godine. Fokusira se na Wendy Darling, mladu djevojku koja se boji da napusti svoj dom iz djetinjstva, a koja potom upoznaje Petra Pana, dječaka koji odbija da odraste.