Bivši direktor SFF-a
389

Mirsad Purivatra: Festival je moj životni projekat, ali sam se povukao jer je bilo dovoljno

D. J.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
U bašti hotela Evrope organizovan je sinoć svečani prijem za goste 28. izdanja Sarajevo Film Festivala nakon zvaničnog otvorenja u Narodnom pozorištu.

Prijemu su prisustvovale brojne ličnosti iz svijeta filma, politike kao i drugih sfera javnog života u Bosni i Hercegovini.

S uzvanicima se družio i osnivač i bivši direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra koji je funkciju direktora nakon 27 godina napustio u februaru.

"Ovo je moj životni projekat i ja osjećam da sam ovdje dio toga na način da ću uvijek biti tu za sve ono što im treba i što im bude trebalo pomoći. Ali generalno operativno sam se povukao jer mislim da je bilo dovoljno. Na nivou strateških stvari naravno da sarađujem i sa Jovanom i sa ostalim ljudima, a lijepo je vidjeti ovdje stotine ili hiljadu ljudi koji dolaze i koji nastavljaju taj projekat, tako da mislim da je prva noć bila fantastična, lagana tranzicija. Lijepo je imati jednu ovakvu ekipu koja je mogla to da preuzme, a da sam ja mnogo relaksiraniji, da se mogu večeras družiti s ljudima bez stresa kako će biti sutra", kaže Purivatra.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Ja sam za tih 27 godina zajedno s čitavom ekipom napravio brend i mislim da je danas Sarajevo Film Festival na svim mapama filmskih festivala i filmske industrije, ali na funkciji na kojoj sam sada zaista su strateške stvari ono što me zanima i zanima me taj mali projekt koji radim u Hrvatskoj na Lopudu i to je primjereno trenutno mojim ambicijama. To je mali festival, za 30-40 ljudi, gdje okupljam prijatelje, velike filmske umjetnike i to ide svojim putem i vjerujem da će biti sve uspješniji", poručio je Purivatra koji je trenutno na funkciji predsjednika Udruženja Obala Art Centar.