Film/TV
0

McKellen u još jednom filmu fantazije

Sarajevo-x.com
Sir Ian McKellen, poznat po ulozi Gandalfa u trilogiji „Lord of the Rings“, potpisao je ugovor za ulogu u još jednom filmu fantazije.

McKellen će se pojaviti u ulozi naratora u filmu „Stardust“ u kojem, između ostalih, glume i Claire Danes, Robert De Niro i Michelle Pfeiffer.

Produkcija započinje u jesen, a McKellen će svoj dio snimiti u postprodukcijskoj fazi prije premijernog prikazivanja filma 27. jula.

Film obrađuje priču o mladom čovjeku koji je svojoj voljenoj obećao vratiti palu zvijezdu i zbog toga odlazi u carstvo Faerie gdje se susreće sa vješticama, goblinima, životinjama koje pričaju i zlim drvećem.

Film režira Matthew Vaughn prema adaptaciji romana Neila Gaimana, koji je objavljen prošle godine, nakon što je priča prvobitno objavljena 1997. godine u DC Comics stripu.

McKellen, koji je dva puta nominovan za Oskara za briljantne uloge u filmovima: „The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring“ i „Gods and Monsters“, pojavio se i u dva najveća hita 2006. godine: „The Da Vinci Code“ i „X-Men: The Last Stand“.