U novoj sezoni
16

"Maša i medvjed" uče mališane širom svijeta da pjevaju popularne pjesme u njihovim zemljama

Klix.ba
Popularni ruski crtani film "Maša i medvjed" od nove sezone učit će mališane širom svijeta da pjevaju pjesme koje su najpopularnije u njihovim matičnim zemljama. Prva epizode sezone je objavljena, a Maša pjeva pjesme "La Donna e Mobile i "Santa Lucia" u Italiji.

Popularna djevojčica i njen najbolji drug medo putovat će širom svijeta i u svakoj epizodi će biti neka popularna nacionalna pjesma te zemlje, prenosi RT.

Peta sezona emitovat će se i u Italiji, a tematske zabave već su zakazane u Španiji i širom Bliskog Istoka. U SAD-u su već otvorene prodavnice "Maša i medvjed", a sljedeće su Latinska Amerika i i Indija.

"Maša i medvjed" nastali su u Rusiji prije 10 godina, a osvojili su srca mališana u cijelom svijetu. Jedna epizoda iz 2016. godine postala je najgledanijih na YouTubeu i još uvijek je među pet najgledanijih ikada.

Zanimljivo je da se politika umiješala i u ovaj crtani film pa je tako britanski "London Times" objavio kako je ovo Putinova propaganda, a Russia Today se našalio kako roditelji trebaju biti oprezni kako s novom sezonom njihova djeca ne bi postala "uspavani tajni agenti Kremlja".