TV1 Mreža
8

Ljubav Aylin i Sonera na vrhuncu u drugoj sezoni serije "Kako vrijeme prolazi"

Klix.ba
Rat između onih kod kojih je trebala da vlada sloga, ljubav između onih kojima je zabranjana rezime je prve sezone najgledanije turske serije 2011. godine "Kako vrijeme prolazi", emitovane na TV1 Mreži.

Serija koju s razlogom krasi epitet najuspješnije turske produkcije u sezoni 2010/2011. to je opravdala činjenicom da je u Turskoj emitovana trosatna posljednja epizoda ostvarila rejting gledanosti od 21,7%, mnogo više od "Sultana veličanstvenog", čije je finale postiglo rejting gledanosti od 17, 7%.

Posljednja epizoda prve sezone, prikazana prošle nedjelje, animirala je i ogromnu publiku TV1 Mreže, ostvarivši share od 24 % (izvor: Bosna TV).

I dok je na Turskom Kanalu D u utorak startala premijera 3. sezone serije čiji protagonosti slove za ultimativne zvijezde Turske, na TV1 Mreži u nedjelju, 9. septembra, najavljuju start druge sezone. Fanove serije očekuje 40 novih nastavaka uzbudljivih priča omiljenih likova porodice Akarsu, a mnogi od njih sigurno se pitaju gdje će ih odvesti agonija pogrešnih odluka iz prošlosti.

Za čitatelje Klix.ba donosimo nekoliko ekskluzivnih informacija iz sadržaja druge sezone: Prošle su dvije godine. Osman je krenuo u osnovnu školu i zaljubio se u djevojčicu po imenu Gulden. No, zbog svog nestašnog ponašanja često biva u kazni. Kapetan Ali biva pomilovan te oslobođen zatvora. Međutim, sloboda mu ne znači ništa, jer ga očekuje siromaštvo i doživotna krivnja zbog toga što je naudio Cemile i svojoj djeci. Hikmet Karci je svoje nasljedstvo ostavio Cemile, te je tako siromaštvo postalo prošlost za nju i njenu porodicu. Mete je postao nadaleko poznati muzičar, te često nastupa sa svojim bendom u poznatom kasinu. Svakog dana postaju sve popularniji. Međutim, uprkos slavi, Mete još uvijek ne može zaboraviti svoju veliku ljubav, profesoricu iz srednje škole. Aylin održava kontakt sa Sonerom, ali se još uvijek nisu sreli. Soner se, ipak, vraća iz Londona i provodi prelijepe trenutke sa Aylin. Ona se razvodi od Murata, te se namjerava udati za Sonera. Berrin se udaje za Hakana i dobijaju kćerku Zehru. Ahmet, Berrinina najveća ljubav, je pomilovan te dobija dozvolu za posjetu Turskoj. Kako će završiti taj susret?

Ljubavna scena Aylin i Sonera izazvala ogromnu pažnju

Od svih likova i mikroradnji u nastavcima druge sezone najveći interes gledaoci su pokazali za nepredvidiv i snažan ljubavni odnos Sonera i Aylin, koji je privukao nevjerovatan broj novih fanova serije. Ogromnu pažnju izazavala je scena njihovog ljubavnog odnosa. Iako izuzetno romantično i suptilno prikazana Turska Regulatorna agencija kaznila je Kanal D sumom od 477.123 lira zbog kršenja javnog morala.

Farah Zeynep Abdulah ( Aylin) snimila film sa Kıvançem Tatlıtuğom

Lik Aylin tumači mlada Farah Zeynep Abdulah, koja važi za jednu od najtalentovanijih mladih glumica u Turskoj. Živi i studira u Londonu, a zbog snimanja serije je čak na dvije godine prekinula školovanje. Nakon angažmana u "Kako vrijeme prolazi" očekujemo je na malim ekranima u turskom ljubavnom filmu snimljenom sa već uveliko popularnim Kıvançem Tatlıtuğom.