"Sevdah" Marine Andree
0
Ljepota Bosne na filmskom platnu
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovo je divno, cestitke marini na izvrsnom djelu.vesna i marina (mladja) andree su sestre a roditelji marijai vjjekoslav su mi ostali u divnom sjecanju iz muzicke skole, vrsni strucnjaci i ljudi.
Amerika živi od kredita (za koji misle da ga neće nikada morati vratiti) Zapadna Evropa je razvijena zato što je stoljećima krala na svim kontinentima; a danas zajedno reketiraju Treći Svijet i ne samo njega. Njihov \"uspjeh\" nije nešto što mi nismo postigli zbog \"lijenosti\".
Raspored projekcija i sve informacije o filmu mozete naci na web stranici filma: www.sevdahfilm.com ili Facebook grupi Sevdah Film: http://www.facebook.com/group.php?gid=90693257181
Mene interesuje da li se roditelji Vesne i Marine(ako su sestre) zovu Vjekoslav i Marija Andree?
Fantasticno!
ti ocito nemas pojma o nicemu, kamoli o sevdahu
Veze nema sa ljepotom, primitivizam krajnih granica. Treba da se stidimo tog sevdaha, a nikako ponosimo.
ja ruznih glumica..
Mislim da je ona njena sestra. Ne ulazeci u kvalitet dokumentarca, koji se iz prilozenog cini dosita kvalitetnim i interesantnim, ono na sta bih se htjela osvrnuti je tema istog. Upravo ovakav mentalitet koji mozemo vidjeti lijepo predocen u ovom dokumentarcu je uzrok naseg neuspjeha. Polahko, bez zurbe, meraklije. To je sve ljenost, nostalgicna ljenost. Da nam je Bog do dio mentaliteta da radimo, da ucimo, da su nam dvorista lijepa i cista, zivot organiziran, standard na nivou. Ali to se ipak ne moze postici sjedenjem u kafani, pijenjem, i izmisljanjem srce parajucih pjesmica. Sevdalinki svaka cast, ali previse ljudi je razvlaci i stavlja na mjesta i kontekste kojima nikada nije bila primjerena.
prije ce biti da je sestra vesne andree z.
je li Marina kcerka Vesne Andree Zaimovic?
Aferim Marina za ovaj film,a na mladima ostaje da se sacuva jedinstveno kulurno i duhovno bogatsvo u cijeloj Europi a to je BOSANSKI SEVDAH duse moje i nas koji uzivamo slusajuti!Ma merka... Haj meraaaakkaaaaaaa u veceriii rane.... BiH4EVER!