Film/TV
0

Lezbijski poljubac u Simpsonovima

Sarajevo-x.com
U nedeljnoj epizodi serije Simpsonovi koja je prikazana na američkoj televiziji desila se nesvakidašnja stvar, čak i za humorističku seriju o zgodama porodice Simpson, piše Telegraph.

Naime, u dnevnoj sobi Simpsonovih, desio se prvi lezbijski poljubac između Marge Simpson i jedne od njenih prijateljica, no kako se poslije ispostavi, poljubac je bio samo plod mašte vječno pripitog oca porodice, Homera Simpsona.

Ovo nije prvi put da se u seriji spominje homoseksualnost, poznata je i epizoda u kojoj Margeina starija sestra Patty ima djevojku Veronicu.

U stilu ove serije poslije se otkrije da je Veronica transeksualka, pa je Patty nogira.

Televizijska mreža Fox nedavno je objavila da će Simpsonovi na malim ekranima ostati još dvije sezone što će ih učiniti najduže prikazivanom crtanom serijom na svijetu.

Nedavno je, nakon 20 godina prikazivanja na malim ekranima, kultna animirana serija Mata Groeninga dobila i novu uvodnu špicu.

Serija je dosad dobila 24 nagrade Emmy, te je planetarno proslavila Fox Network. Pored animiranih serija 'South Park' i 'Family Guy' godinama se drži na vrhu najgledanijih crtanih serija svih vremena.