Film/TV
0

LeBron upriličio filmsku premijeru dokumentarca o sebi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nekoliko kilometara dalje od srednje škole u kojoj je postao fenomenom LeBron James upriličio je projekciju dokumentarnog filma “More Than A Game”.

Najkorisniji košarkaš osnovnog dijela prošle NBA sezone ugostio je više od 1.000 ljudi na filmu o usponu do košarkaških visina i četvorici prijatelja koji su mu pomogli dotaknuti “zvijezde”.

James je na projekciju došao u društvu djevojke Savanne Brinson, playmakera New Orleans Hornetsa Chrisom Paulom, glumca i muzičara Nicka Cannona i prijatelja iz srednje škole,  Willia McGeea Drua Joycea III.

Iako mu slijedi prezentacija filma u Kini, Londonu i na još nekoliko “stanica”, ništa se ne može mjeriti s rodnim gradom Akronom (Ohio), gdje je on premijerno pokazan.

  • Ovo mi znači mnogo, ovdje sam rođen i volim se vraćati gradu iz kojeg sam potekao. Bez njega ne bih bio osoba kakva danas jesam, sve nedaće i dobre stvari izgradile su ovakvog LeBrona Jamesa. Stoga mi je puštanje filma u zgradi koju sam gledao cijeloga života mnogo znači - kazao je vođa NBA momčadi Cleveland Cavaliersa.

Film prati Jamesa i prijatelje u snovu o osvajanju naslova prvaka, a prvi su kadrovi snimljeni u trošnoj dvorani, gdje ponajbolji košarkaš današnjice igra košarku s četvoricom prijatelja.

U dokumentarcu su korištene Jamesove slike iz privatnog albuma, privatne video-snimke, kao i one snimljene na posljednje dvije godine srednjoškolskog obrazovanja.

  • Kamerman nas je pratio okolo. Bila je to još jedna kamera u mom životu, no pomagali smo dečku da snimi školski projekt. Nismo pomislili da će se šest godina nakon mature pretvoriti u ovo.

  • Poruka filma upućena je djeci, a glasi - imajte san. Kada ste dijete ne vjerujete uvijek da se oni mogu ostvariti, no nas petorica sanjali smo o naslovu srednjoškolskih prvaka i nismo dopustili da nam išta stane na put dok ga nismo pretvorili u javu. Ujedno smo postali nerazdvojni prijetelji, što smo i danas - poručio je James.

LeBron James je pohađao srednju školu St. Vincent - St. Mary. Zajedno sa saigračima osvojio je tri naslova divizijskih prvaka.