Zarađuju milione
0

LA Times sastavio listu preplaćenih TV zvijezda

Klix.ba
Chelsea Handler
Chelsea Handler
Los Angeles Times je sastavio listu najplaćenijih, odnosno listu TV ličnosti koje su preplaćene i onih koje su, prema njihovom mišljenju, malo plaćene za svoj posao. Njihove godišnje plaće su podijelili sa brojem gledatelja, nakon čega se može vidjeti da neki, uprkos malom broju gledatelja njihovih emisija, zarađuju mnogo novca.

TV osoba u SAD-u koja je najviše preplaćena i ne zaslužuje milione koje zarađuje, prema mišljenju LA Timesa je Chelsea Handler, američka glumica, stand-up komičarka i producentica. Za svoj TV show “Chelsea Lately” ona godišnje dobije oko 12 miliona dolara. S obzirom na to da njen show prati samo oko 700.000 gledatelja, to znači da po svakom gledatelju dobije nešto više od 16 dolara.

LA Times je među one koji preplaćeni svrstao i Andersona Coopera i Davida Lettermana. Cooper je američki novinar i TV ličnost, proslavio se na CNN-u radom na svom showu "Anderson Cooper: 360". On godišnje zarađuje šest miliona dolara, a ima samo 400.000 gledatelja. S druge strane Letterman, televizijski voditelj i komičar, na svojoj emisiji "Late Show with David Letterman" na CBS-u zarađuje 31 milion dolara godišnje i ima 3,2 miliona gledatelja, što znači da po gledatelju zaradi 9,69 dolara.

Među one koji su malo plaćeni uprkos ogromnom broju gledatelja LA je svrstao glumca i komičara Ashtona Kutchera. On je zarađivao 17 miliona dolara godišnje radeći na “Dva i po čovjeka”, ali je show gledalo 14,7 miliona ljudi. To znači da je po gledatelju zarađivao 1,16 dolara.