Veliki gubitak
66

Komemoracija i dženaza bh. glumca Mirsada Tuke održat će se u četvrtak

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Komemoracija za bh. glumca Mirsada Tuku bit će održana u Kamernom teatru 55 u četvrtak, 13. jula u 12 sati. Dženaza je u 14:30 na gradskom groblju Bare.
Kao što je već poznato, Tuka je preminuo jutros u 59. godini života nakon duge i teške bolesti. Iza njega je ostala supruga Nermina i sinovi Dino i Mak.

"Odmori se, tata moj", napisao je Dino Tuka na društvenim mrežama.

Od Mirsada Tuke su se oprostile njegove brojne kolege i prijatelji, među kojima su: Selma Alispahić, Moamer Kasumović, Jasmin Duraković, Almir Kurt i drugi.

Mirsad Tuka je od 1996. bio je član ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu. Odigrao je mnoge uloge u pozorišnim predstavama, od kojih se izdvajaju predstave "Hasanaginica" Nijaza Alispahića, "Žaba" Elmira Jukića, "Sjećaš li se Dolly Bell?" Kokana Mladenovića, "Tri sestre" Pjera Žalice, "Krokodil Lacoste" Zlatka Topčića, "To" Alije Isakovića, "Poljska konjica" Marka Vešovića itd.

Igrao je i u mnogim filmovima i TV serijama, među kojima su: "Nafaka", "Sve džaba", "Remake", "Ostavljeni", "Warriors", "Cirkus Kolumbija", "Underground", "Sabina K.", "Vojna akademija", "Lud, zbunjen, normalan" i drugi.