Film/TV
0

Kate Winslet u filmu o Harryju Potteru

NINA
Britanska glumica Kate Winslet pregovara oko uloge francuske čarobnjakinje Fleur Delacour u četvrtom filmu o malenom čarobnjaku na metli Harryju Potteru.

29-godišnja glumica Kate Winslet koja se proslavila ulogom u filmu "Titanic" s Leonardom Di Capriom, vjerovatno je najnovija čarobnjakinja u redovima Hogwartsa, škole vještičarenja i čarobnjaštva.

Njen suprug, redatelj Sam Mendes, potvrdio je novinarima da su se oni prije nekoliko sedmica sastali s rediteljem i producentima koji će raditi na četvrtom nastavku "Harry Potter i plameni pehar".

"Kate je ponuđena uloga mlade francuske čarobnjakinje Fleur Delacour, no ona je dvojila oko toga. Rekao sam joj da bi svakako trebala prihvatiti ulogu jer će joj naša djeca Mia i Joe jednog dana biti vrlo zahvalna", pojasnio je Mendes.

"Harry Potter i plameni pehar" trebao bi se početi snimatiu aprilu ove godine, a rediteljskog posla ovoga će se puta prihvatiti Mike Newell.

Winslet nije prva glumica u serijalu o malom čarobnjaku koja je prihvatila ulogu kako bi impresionirala svoje potomke. Prije nje, to je učinila ništa manje slavna Emma Thompson koja je u trećem nastavku "Harry Potter i zatočenik Azkabana" odglumila Sybill Trelawny, Hogwartsovu profesoricu koja podučava vještinama poput čitanja sudbine iz dlana i gatanja iz listića čaja.