Film/TV
0

Jutarnji program Dobro jutro na FTV i BHT1

Sarajevo-x.com
Od ponedjeljka, 16. 03. 2009. godine, BHT1 i Federalna TV počinju prikazivati novu sezonu Jutarnjeg programa.

Kako je riječ o televizijskom programu u kojem će dominirati teme iz svih krajeva naše domovine, važno je naglasiti i sudjelovanje RTRS-a, poručuju iz FTV-a. Osim razmjene novinarskih priloga, te servisnih informacija, u realizaciju emisija sudjeluju redakcije iz sva tri bh. TV emitera, te su time uključena u pripremu i realizaciju ovog složenog televizijskog programa.

Tako ćemo svako jutro realizirati javljanja uživo, ali i reportaže o ljudima i događajima koji su obilježili prethodni dan, te najavljivati važne ili zanimljive događaje iz različitih sredina Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Federalne televizije.

Brojne su i tehničko-produkcijske ekipe na terenu i unutar RTV doma i informativno-tehničkih centara sva tri bh. emitera. Kako je riječ o servisnom i kontakt serijalu Kulturno-zabavnog programa Federalne televizije, koji će biti emitiran i na BHT-u, važno je naglasiti našu programsku orijentaciju da budemo informativni, edukativni, ali i zabavni i brzi u novinarskoj reakciji, te prisutni u svakom kutku i svim gradovima Bosne i Hercegovine, dodaje se u saopštenju.

Voditelji/urednici u studiju redovito će održavati kontakte s gledateljima uz brojne nagradne igre, te poruke i informacije koje će stizati tokom same realizacije programa. Svakoga jutra u 07:15, te u 08:15 sati kolege iz Informativnog programa BHT-a pripremat će Vijesti. Osim servisnih informacija i vremenske prognoze redovno ćemo emitirati jedinstvenu TV školu kulture u prometu i rubriku o zdravlju u suradnji s našim marketinškim partnerima. Ugledni gastronom Hamid Kujraković priređivat će jutarnju kuharicu s korisnim prilozima o kvaliteti prehrane i kulinarskoj ponudi Bosne i Hercegovine.

Muzički urednici osiguravat će brojne rubrike o domaćoj i stranoj sceni, a novost je i muzički spomenar; sve to pripremaju kolege Amar Hodžić i Samir Pašalić. Istodobno, svakoga jutra očekuju nas zanimljivi prilozi iz kulture i sporta, te putopisi i reportaže.

Javljanja uživo jesu odrednica jutarnjeg programa i želimo što više koristiti mogućnosti direktnih izvještaja uz sudjelovanja građana koji će imati priliku govoriti o ovdašnjoj svakodnevici. Dakako, to je samo djelić predviđenih programskih sadržaja koje pripremamo, obaćevaju autori Jutarnjeg programa.

Voditeljske timove čine Emela Burdžević i Ognjen Blagojević, te Aida Krehić i Tarik Helić, a tu su i Rosanda Zovko, Aleksandra Sekulović, te naši dopisnici iz Tuzle, Banje Luke, Mostara, Zenice, Bihaća, ali i gradova iz nama susjednih država.

Urednica/producentica Jutarnjeg programa od prvog dana priprema i „podizanja“ projekta je Ismeta Dervoz, a Sead Tokalija izvršni je producent koji vodi svakodnevnu brigu o produkcijskim standardima i redakcijskim obavezama.

Vizualni identitet i grafiku priredio je Midhat Mujkić, a vodeći redatelj Emir Saltagić režirat će prve emisije serijala. U redakciji su novinari: Dženana Zolota, Amra Hodžić, Dijana Miljković, Elvedina Međuseljac i Ajdin Taći.

Urednik Jutarnjeg programa je Ivica Pjanić, a odgovorni urednik Kulturno zabavnog programa Federalne TV Fahrudin Đapo.