Film/TV
0

“Jumper” na vrhu američkog box officea

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Naučnofantastični triler “Jumper” osvojio je prvo mjesto već u prvom vikendu prikazivanja u kino dvoranama širom SAD-a, iako film nije dobio pozitivne kritike.

Radi se o filmu u kojem Hayden Christensen igra ulogu lika koji je u stanju da se “teleportira” gdjegod to zaželi. Filmski studio 20th Century Fox je objavio da je njihov film, u kojem glume i Samuel L. Jackson i Diane Lane, ostvario dobit od 27,2 miliona američkih dolara u prvom vikendu prikazivanja.

U zaradi je pretekao ostala tri debitantska filma. Riječ je o “Step Up 2 the Streets”, “The Spiderwick Chronicles” i “Definitely, Maybe”. Nastavak filma o urbanom plesu “Step Up 2 the Streets” zauzeo je drugo mjesto zaradivši 19,7 miliona američkih dolara. A treće mjesto je pripalo filmu “The Spiderwick Chronicles” koji je zaradio 19,1 miliona američkih dolara.

Prošlosedmični pobjednik box officea bio je film “Fool`s Gold”, u kojem glavne uloge tumače Matthew McConaughey i Kate Hudson, ovaj put zauzeo je četvrto mjesto, ostvarivši zaradu od 13,1 miliona američkih dolara.