Lista za film "Barbie"
11

Jesu li oni bili bolji izbor od Ryana Goslinga? Ovi glumci bili su u opticaju za ulogu Kena

N. O.
Ben Platt, Bowen Yang i Dan Levy. (Foto: EPA-EFE)
Ben Platt, Bowen Yang i Dan Levy. (Foto: EPA-EFE)
Jedna od kasting direktorica za film "Barbie" podijelila je ko je pored Ryana Goslinga bio u utrci za ulogu Kena te ju je mogao dobiti.

U intervjuu za Vanity Fair, Allison Jones - koja je radial na hit filmu zajedno sa Lucy Bevan - govorila je o tome ko bi se još mogao pridružiti Barbie u njenoj kući iz snova.

Kao i linija lutaka na kojoj je film zasnovan, postoji više Barbika i Kenova koje tumače različiti glumci. Ipak, nisu svi koji su željeli mogli da učestvuju.

Ryan Gosling (Foto: EPA-EFE)
Ryan Gosling (Foto: EPA-EFE)

Prema Jonesinim riječima, ograničenja covida u to vrijeme značila su da morate provesti tri mjeseca u Londonu gdje je snimljen veliki dio filma, a to je značilo da Bowen Yang, Dan Levy i Ben Platt nisu mogli igrati Kena.

"Bili su, ne šalim se, stvarno ljuti što to nisu mogli učiniti", rekla je.

Simu Liu (Foto: EPA-EFE)
Simu Liu (Foto: EPA-EFE)

Također, nisu bili jedini koji su se borili za tu ulogu.

"Simu Liu je umirao da postane Ken, Bog ga blagoslovio", rekla je Jones o glumcu koji je na kraju dobio ulogu jednog Kena.

Jonathan Groff (Foto: EPA-EFE)
Jonathan Groff (Foto: EPA-EFE)

Spomenula je i glumca koji je morao da odbije ulogu Kenovog prijatelja Allana: "Dragi, dragi Jonathan Groff je rekao: 'Ne mogu da vjerujem da ovo kucam, ali ne mogu da glumim Allana'" rekla je.

Tu ulogu je umjesto toga pripao Michael Cera. Kanidatki za ulogu Barbie i Kena su poslali audicijsku traku, a redateljica Greta Gerwig je željela razgovarati s mogućim glumcima prije nego što im je čak poslala scenarij na čitanje.

Margot Robbie je dobila glavnu ulogu Barbie, premda postoji mnogo drugih Barbie u filmu koje igra raznolika grupa glumica uključujući Kate McKinnon, Issa Rae i Dua Lipu.