Čudesni svijet filma
54

Jeste se ikada zapitali šta se događalo iza kulisa kultnih filmskih ostvarenja?

L. R.
Foto: The Mind Circle
"It"
Filmovi imaju sposobnost da nas okupiraju i zabave ali i "odvedu" u neki čudesni svijet u kojem je sve moguće. Stoga, ako ste se ikada zapitali šta se događa iza kulise nekih od popularnijih filmova, ove fotografije bi vas mogle iznenaditi i nasmijati.

Portal The Mind Circle objavio je fotografije različitih situacija nekih od kultnih filmova, a ovo su samo neke od njih.

"It"

"It" koji je objavljen 1990. godine, zapravo je mini serija koja je kasnije spojena u jedan film. Riječ je o adaptaciji knjige Stephena Kinga, a čiji je reditelj Tommy Lee Wallace. Radnja je smještena u izmišljeni gradić Derry, gdje se grupa prijatelja iz škole bori protiv strašnog demona koji se predstavlja kao klaun ubojica djece. No, iako je riječ o horror filmu, iza kulisa je to izgledalo totalno drugačije.

"It"

"Titanic"

Romantična drama "Titanic" u kojem glume Leonardo Di Caprio i Kate Winslet, premijerno je prikazan 1997. godine, a reditelj filma je James Cameron. Film o potonuću najpoznatijeg broda, uz koju se isprepliće priča o zabranjenoj ljubavi, jedan je od najgledanijih filmova.

"Titanic"

"Povratak u budućnost"

Film "Povratak u budućnost" jedan je od fiktivnih filmova gdje jedan naučnik stvara vremenski stroj uz pomoć kojeg će se kretati kroz budućnost i prošlost kako bi ispravio neke životne situacije. Film je režirao Robert Zemeckis, a glavne uloge ostvaruju Michael J. Fox i Christopher Lloyd.

"Povratak u budućnost"

"Pirati s Kariba"

"Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera" je prvi dio popularne franšize snimljen 2003. godine. Na njemu je radio tim reditelja, a među glavnim ulogama su Johhny Depp, Orlando Bloom i Keira Knightley.

"Pirati s Kariba"

Budući da se radi o naučno-fantastičnom filmu, scene iz kulisa prikazuju kako je snimanje zaista izgledalo.