Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa naravno, kad je karijerista pa snima filmove koji jako DOBRO odgovaraju medijima zapada, gdje je glavni krivac islam i burka. Pametna je nasa Jasmila, pa napravi film koji ce joj dati masu medalja u Evropi, bez obzira na kvalitetu filma, VAZNO je da je skontala da napravi film o radikalnom islamu, to je najinteresantnija i najpotpaljenija tema u EU, gdje zivim, a ima ih samo sakica. U 5,5 milionskoj Danskoj 35 zena nosi niqab, a porezniske novce vlada trosi na zestoku kampanju protiv njih. U Svedskoj ih je 54 sto nose niqab, a zemlja ima 9 milijona stanovnika, i ovdje se samo o tome prica.??! U OSTALIM EU zemljama je jos gore. Ne cudi me ako se ponovi KRISTALNA NOC, a sjeti te se mi Bosanci smo na racun pripadnosti islamu (od kojih nas majoritet nije niti stuo), pobijeni i protjerani pred ocima Evrope. Neka Jasmila dobija medlalje za redatelja po Evropi sto vise, ne bi li stigla u Holivud, ko shisha ako nas opet pocnu klati, bitna je njena karijera.
Odgovor: KAKO, KAD TI JE MAMA TVOJA STALNO NA KITI TVOJOJ :0)
Nigdje u mom komentaru ne pise da mi se ne svidja na zapadu :) A ti, idi sisaj pilice, i cuti!
Pa ako ti se ne svidja na zapadu, vrati se u Bosnu i uzivaj.
Svaka cast na uspjehu! Ali zeno draga, toliko si eksponirana u javnosti, ulozi malo truda i u izgled
Eto sad nije što on priča o sinovima svinja i magaraca nego što Jasmila snima film. Neka vehabije nešto urade za svoj imidž, za početak možda da poprave zube i smire malo riječnik.
sto mi na nerve ide ova guska vidi joj glave
Ejj de majke ti ako je opet gdje vidis u ulazu reci joj da se malo \'skulira\' i obuce ko covjek , prepast ce ovakva koda Boga mi!!!
Kao prvo, spusti loptu, jer zaista nema potrebe da se vrijedjamo. Kao drugo, ima vise oblika kritike, pa ima cak i ona konstruktivna kritika. Sto se tice zavidnosti, daleko od toga. Ne bavim se ni filmologijom ni kinematografijom, tako da nisam u direktnoj konkurenciji i nema potrebe da se sa njom naticem. Eh sad, sto se tice filma - Vehabizam, to jest, islamizacija Europe je itekako aktuelna tema. Populisticka tema. Ako imas priliku da pratis zapadnu stampu, vidjeces koja hajka se vodi protiv muslimana i Islama kao vjere. Snimati film ovog sadrzaja u OVO vrijeme, za to osoba treba biti izuzetno senzibilna, pazljjiva i tankocutna. To je hod po tankoj zici. Jasmila se u filmu dotakla milion malih tema bez da je bar u jednu zakoracila malo dublje, da je pokusala da dokuci dno. Naravno mozemo ovaj film, kao i svaki drugi, gledati kroz prizmu umjetnosti, no tema je suvise ozbiljna da bi neko sirio slavu na osnovu toga. Moje skromno misljenje.
@student-x SKINI KAPU KAD PRICAS O NJEMU; I OPANKE USPUT ON JE ZA TEBE PROFESOR GREBO!!!!
Steta da nije povela i g. Zdravka Grebu...
Napuchich mi se ki.te kroz nicab
@svjop Ja fakat ne kontam koji vam je vrag!! Zena je cijeli rat provela u gradu, nigdje se nije\"ispalila\", a mogla je.. I umjesto da ste ponosni, malogradjanstina i zavist izbija iz svake vase pore.. Tema koju je obradila u filmu je jako aktualna, i dopada mi se nacin kako je Jaca to napravila. Kakve crne burke i nindze..
za enny - ja nisam pobjegulja i ne sviđa mi se “jaca“. zato je zadrži sebi u ulazu i neka tamo i ostane
Pojma vi nemate.. Imala sam privilegiju da cijeli rat provedem u istom ulazu sa Jasmilom. Divna zena, veliki humanista i profesionalac u svom poslu. Svedska ne lupaj gluposti.. Pustite nas da komentiramo Jacin rad, a vi pobjegulje zipnite.. BRAVO JACO!!!
slazem se sa sveCkom :) populizam je veoma unosan biznis.