Od 8. jula
0

VIDEO / "Jacuzzi Express" i "Zakon ulice" u Cinema Cityju

Sarajevo-x.com
Nakon još jednog rekordnog vikenda, u kojem je preko 3.000 fanova posjetilo projekcije filmskog maratona “Sumrak” i svjetske premijere trećeg nastavka serijala “Sumrak saga: Pomrčina“, multiplex “Cinema City” i za narednu filmsku sedmicu priprema otvaranje novih aktuelnih filmskih naslova iz holivudske i regionalne produkcije te predstavlja pokretanje novog filmkog portala.

Pored “Sumrak saga: Pomrčina“ koja će nastaviti rasprodavati dvoranu 1 multiplexa, program od 8. jula predvodi urnebesna komedija “Jacuzzi Express“ (“Hot Tub Time Machine”).

Film za koji tvrde da je "Mamurluk“ u 80-im djelo je mladog glumca, producenta i scenariste Steve Pinka, koji za sebe ima kritičarske favorite kao što su “High Fidelity“ i “Gross Point Blank“ dok u naslovnoj ulozi gledamo njegovog redovnog saradnika, sjajnog Johna Cusacka, povratnika svom omiljenom žanru nakon glavne uloge u blockbusteru “2012“.

Pored junaka klasika “Biti John Malkovich“ i “High Fidelity“ u urnebesnoj komediji koja je u posljednjih nekoliko sedmica imala preko 10.000 gledalaca u kinima susjedne Hrvatske gledamo veterana kultne TV-serije “Uživo subotom uvečer“ Chevy Chasea, a tu su još Craig Robinson i Rob Corddry.

Urnebesna priča prati četiri najbolja prijatelja kojima je dosadio život odraslih. Nakon lude noći ispijanja alkohola u jacuzziju jednog skijaškog odmarališta, oni se bude s velikom glavoboljom, ali u godini 1986. Ovo je njihova prilika da izmijene svoju prošlost i budućnost a sve uz bure smijeha i zabave...

Od 8. jula na repertoar “Cinema cityja” stiže i sjajni akcioni triler “Zakon ulice“ (“Brooklyn's Finest”). Novo ostvarenje afroameričkog autora Antonie Fuqua, koji se u prošlosti dokazao kao jedan od najboljih režisera žanra, sa hitovima “Kralj Arthur“, “Suze Boga sunca“ i „Dan obuke“, koji je nagrađen i “Oskarima”, predstavlja zvjezdanu glumačku ekipu koju predvode veteran Richard Gere, dokazan kao dobar akcioni junak u hitu “Šakal“, te Ethan Hawke, kojeg smo nedavno gledali u hororu “Daybreakers“. Glumačku ekipu napetog policijskog trilera zaokružuju afroamerički veterani Don Cheadle i Wesley Snipes.

Radnja filma odvija se u brooklynskom getu i najzaposlenijoj policijskoj stanici istočnog New Yorka, a prati isprepletene priče Eddieja, Sala i Tanga, trojice policajaca osuđenih na propast, koji se nađu na odvojenim stazama nasilja i korupcije dok pokušavaju pobijediti vlastite demone.

“Cinema City” pred početak održavanja 16. SFF-a sarajevskoj publici predstavlja jednog od pređašnjih pobjednika i jedno od najboljih dokumentarni ostvarenja regiona u posljednjih 10 godina, film mlade hrvatske autorice Anite Juke “Što sa sobom preko dana“. Osvajač nagrade “Srce Sarajeva” SFF za najbolji dokumentarni film 2006.godine osvojio je nekoliko nagrada po festivalima regiona i Evrope a njegovo prikazivanje u multiplexu “Cinema city” podržao je “Eurimages”.

“Što sa sobom preko dana“ govori o neobičnim dešavanjima u Lepoglavi, jednoj od najozloglašenijih kaznionica u Evropi. Lepoglava je i danas središnja hrvatska kaznionica u kojoj se nekolicina zatvorenika odlučila baviti Shakespearom kroz igranje predstave bazirane na "Snu ivanjske noći" W. Shakespearea. Predstava je nastala iz improvizacija o zatvorskom životu, dakle, zatvorenici glume same sebe. Ovo je priča o onima koji bi, da je živ, danas bili Shakespearovi junaci.

“Cinema City” nastavlja sa svoje strane ulagati u predstavljanje autorskog filma iz regiona i Evrope i edukaciju gledatelja te je cijena ulaznica za ovaj film 3 KM.

“Cinema City” je od 1. jula pokrenuo i novi filmski portal www.cinemacity.ba. Svi korisnici interneta u BiH od sada će na raspolaganju imati vijesti iz svijeta sedme umjestnosti, ažurirane na dnevnom nivou, najbogatiju arhivu filmskih naslova, učestvovati u nagradnim igrama i anketama, diskutovati na najposječenijem filmskom forumu, sve informacije podjeliti sa prijateljima putem social network mreža te prijaviti se za sedmični newslettere sa izborom vijesti te najavama, aktuelnim naslovima na repertoaru te uslugama multiplexa “Cinema City”.

Svi zainteresovani informacije oko programa multiplexa i usluga mogu dobiti i putem info-telefona: 033/567-288. Radi obilježavanja godišnjice tragedije u Srebrenici 11. jula “Cinema City” prilagodio je svoj repertoar prikazivanja.