U okviru BH Content Laba
65

Humoristična serija "Tender" Srđana Vuletića predstavljena u Cineplexxu

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Humoristična serija "Tender" Srđana Vuletića večeras je predstavljena u Cineplexxu u Sarajevu.

Vuletić je sarađivao s produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

"Tender" je sitcom koji prati rad državne agencija za sprovođenje javnih nabavki. U središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom "nacionalni ključ" modelu: Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije, potpuno različita pogleda na svijet su prinuđeni raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor, tj. kancelariju.

Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika - želja da se obogate. Na putu ka tome oni neće prezati ni od čega - lagat će i ulizivat će se šefovima. S druge strane, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme - hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopozdanja, nezainteresovanost koji često staju na put našoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav pa tako ni uposlenici agencije, a ljubav je nešto što svima treba.

Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima agencije. Agencija za javne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

"U trenutku kad sam s produkcijom F.I.S.T. ponudio ovaj projekt BH Telecomu ključna stvar koju sam rekao je ta da je 'Tender' otklon ili zaokret od cjelokupne produkcije sitcoma u regiji. Taj otklon se najbolje očituje kroz činjenicu da je ovo serija koja se bavi savremenim ljudima i temama koje su nam danas bliske: manjak emotivnog života, socijalne inteligencije...", rekao je Vuletić.

Glavne uloge u "Tenderu" ostvarili su: Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić i Nadine Mičić.

"Zadovoljstvo je kad mi u kompaniji BH Telecom kroz platformu BH Content Lab najavimo određene projekte i onda se dogodi promocija istih. Sigurni smo da će u domove korisnike MY TV, ali i ostatka građana u BiH donijeti mnogo humora", kazao je direktor BH Telecoma Sedin Kahriman.

Serija "Tender" će biti premijerno emitovana na MYTV platformi 22. i 23. januara s početkom u 21 sati, nakon čega će premijera iste serije biti i na kanalu FTV 28. i 29. januara. Sve informacije o serijama i filmovima BH Content Lab platforme možete saznati na web stranici.