Film/TV
0

Humoristička serija "Tata i zetovi" na programu BHT1 od 29. oktobra

FENA
U RTV Domu danas je upriličena prezentacija domaće humorističke serije "Tata i zetovi" koju su zajedno realizirali JSBiH i producentska kuća Mebius film iz Sarajeva.

Prema riječima direktora BHT1 Milana Trivića, ovaj serijal je prvi koji će biti prikazan na programu BHT1 u posljednje dvije godine, odnosno, od osnivanja JSBiH.

"Saradnja s kućom Mebius film je rezultirala odličnim Projektom čije će prikazivanje početi već 29. oktobra na programu BHT1", kazao je Trivić te najavio da će, navedenog datuma, premijerno biti prikazane dvije epizode od po pola sata.

Reditelj serijala je Faruk Sokolović, a scenarij je uradio Hasan Džafić. Serijal, na humorističan način, otkriva spletke i pokušaje kćerki i zetova da se domognu očevog bogatstva.

Direktorica producentske kuće Mebius film Duda Sokolović je na današnjoj konferenciji za novinare istakla odličnu saradnju s glumcima te serijal okarakterizirala kao sjajan timski projekt.

Uloge u seriji su, između ostalih, ostvarili Borislav Stjepanović, Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Mia Begović, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Dragan Bjelogrlić, Haris Burina i mnogi drugi.