Film/TV
0

Hulk zasjao na prvom mjestu Box Officea

Klix.ba
Hulk, još jedan animirani stripovski junak, za svog prvog vikenda prikazivanja uspio je sa zaradom od nedostižnih 62 miliona dolara dospjeti na prvo mjesto sjevernoameričkog Box Officea.

Nervozni Ang Lee se više ne mora brinuti za uspjeh svog prvog visokobudžetnog filma jer Hulku je uspjeh već sada zagarantovan. Hulk je ostvario rekordnu startnu zaradu u mjesecu junu izbacivši Austin Powers: The Spy Who Shagged Me sa prvog mjesta koji do sada držao ovaj rekord sa impresivnih $54,9 miliona.

Ovo je bio zaredom treći film izdavačke kuće Universal koji je startao sa zaradom od preko 50 miliona dolara. Bio je to svakako vikend kuće Universal, kojoj su pripale tri od četiri prve pozicije Box Officea. Pored Hulka Universalov 2 Fast 2 Furious našao se na na trećem mjestu sa zaradom od 10,3 miliona, dok je Bruce Almighty sa Jimom Carreyom u glavnoj ulozi inkasirao 10 miliona i dospio na 4. poziciju. Universal je sa ova tri filma prikupio sjajnih 83 miliona dolara što čini 58% ukupne zarade prvih 12 filmova sa Box Officea.

Buena Vistin animirani film U potrazi za Nemom i dalje visoko kotira na Box Officeu. 'Nemo' je sa zaradom od $20,5 miliona pao na drugo mjesto. Dosad je 'Nemo' za četiri sedmice prikazivanja inkasirao sjajnih $228 miliona dolara.

Peti film na Box Officu bio je Posao u Italiji sa zaradom od 7,2 miliona, a šesta pozicija je pripala još jednom animiranom filmu Rugrats Go Wild sa 6,6 miliona.