Film/TV
0

Gradonačelnica Sarajeva upriličila prijem za ekipu filma "Duhovi Sarajeva"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac sa zamjenicima Josipom Jurišićem i Predragom Mitrovićem organizirala je danas prijem za ekipu filma “Duhovi Sarajeva”, čiji je generalni pokrovitelj Grad Sarajevo i čija će se premijera desiti večeras u dvorani Zetra.
Ekipu filma na prijemu kod gradonačelnice činili su glavni akteri Severina Vučković i Enis Bešlagić, reditelj Dejan Radonić, producent Ramiz Mehaković, scenarista Enver Puška, Ognjen Đinić u ime distributera filma, te Hari Varešanović autor muzike za film.

“Ovaj prijem željela sam upriličiti kako bi se i na ovaj način cijeloj ekipi filma iskreno u svoje i ime Grada Sarajeva zahvalila na jednom ovakvom filmu koji živopisno oslikava naš – sarajevski duh, duh raje sarajevske, koji je sastavni dio svih nas, na koji smo ponosni i po kojem nas drugi prepoznaju”, kazala je gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac.

“Bez pretjerivanja mogu reći da ovim filmom činite mnogo za imidž grada Sarajeva. Posebno je značajno ono čime se film bavi, a to je želja dvojice sarajevskih mladića da obnove jedan od simbola našeg grada – Trebevićku žičaru, što je i san svih nas. Grad Sarajevo i ja lično dat ćemo sve od sebe da ovaj san što prije postane java i da našem gradu vratimo ovaj njegov simbol”, kazala je gradonačelnica Borovac.

Ekipa filma zahvalila je Gradu i gradonačelnici Sarajeva što su podržali "Duhove Sarajeva" i preuzeli generalno pokroviteljstvo. Severina Vučković rekla je kako joj je drago "da se duh raje, i to šarmerski duh, vraća" i da je sretna što Sarajevo prvi put ima gradonačelnicu.

Enis Bešlagić rekao je kako mu je drago da su "duhovi Sarajeva" dali priliku i onima koji nisu iz Sarajeva, a to su upravo glavni akteri filma.

Reditelj Dejan Radonić rekao je kako je ekipa filma svoj posao obavila i sada je na publici da ga pogleda i donese svoj sud. Scenarista Enver Puška rekao je kako filmu nisu potrebne nikakve nagrade već – obnovljena žičara.



Premijera filma “Duhovi Sarajeva” je večeras u 20.30 sati u dvorani Zetra.

U petak 23. novembra premijera ovog filma bit će u Banja Luci, u subotu 24. novembra u Bihaću, a u Tuzli u nedjelju 25. novembra, rečeno je na današnjem prijemu.