Na setu u Morića hanu
0

Goran Navojec o filmu "Deset u pola": Moja veza sa Sarajevom je gotovo neraskidiva

N. Crnčalo
Goran Navojec glumi vlasnika kafića u filmu Deset u pola (Foto: D. S./Klix.ba)
Goran Navojec glumi vlasnika kafića u filmu Deset u pola (Foto: D. S./Klix.ba)
Bh. oskarovac Danis Tanović okupio je brojna poznata imena bh. i regionalne glumačke scene u novom filmu "Deset u pola". Na setu filma u sarajevskom Morića hanu razgovarali smo s Goranom Navojcem, glumcem koji tumači jednu od uloga u filmu.

Radnja filma odvija se u glavnom gradu BiH u vrijeme pandemije, a prati dogodovštine dvojice sarajevskih ćevabdžija, koji se iako su prijatelji, često sukobljavaju u vezi s kvalitetom ćevapa u njihovim radnjama.

S obzirom na to da javnosti nisu poznati detalji novog filma "Deset u pola", bili smo znatiželjni kada je riječ o liku koji u filmu igra Navojec. Na početku kratkog razgovora kazao nam je da ne može otkriti detalje radnje filma, ali da može predstaviti lik koji igra.

"Glumim jednog finog i šarmantnog gospodina koji je vlasnik ugostiteljskog objekta u Sarajevu, gdje ljudi koji se bave ćevapima piju kafu, a on zna razne tajne te u jednom dramskom obratu pokazuje svoje pravo lice. U svakom slučaju je pozitivac te se nadam da će bit na radost naših gledatelja", kazao je za Klix.ba.

Svima u regionu je poznat duh Sarajeva, naročito su prepoznatljivi gostoljubivost i humor građana, a ovu tezu nam je potvrdio i sam Navojec, koji ističe da mu Sarajevo već odavno nije strano.

"Puno sam radio u Bosni i Hercegovini, prvenstveno na seriji 'Lud, zbunjen, normalan'. Također, imam ovdje i bend 'Karne', tako da mi Sarajevo već odavno nije strano ni duhovno ni prehrambeno. Moja veza sa Sarajevom je gotovo neraskidiva", kazao je.

Navojec: Bh. glumce većinom znam, a s rediteljem sarađujem prvi put (Foto: D. S./Klix.ba)
Navojec: Bh. glumce većinom znam, a s rediteljem sarađujem prvi put (Foto: D. S./Klix.ba)

Što se tiče bh. glumaca Navojec kaže da njih manje-više već zna, a s rediteljem Danisom Tanovićem sarađuje prvi put.

"Većinu glumaca s kojima radim na filmu 'Deset u pola' već dobro znam. Neki od njih rade u Hrvatskoj, a i ja radim ovdje. Što se tiče reditelja, nama je prvi put da sarađujemo. Znamo da je on oskarovac, a onda se čovjek prepusti toj tituli i za sada je to opravdano. Za nadati se da će atmosfera ostati dobra do kraja snimanja filma", kazao je.

Nastavlja da se od onog ko jednom dobije nagradu Oscar uvijek očekuje da to ponovi.

"Moja žena Marija Škaričić dobila je tri Srca Sarajeva, a niko drugi nema ni dva, a ne tri. Tako da se to očekuje i od Danisa kada je riječ o Oscaru. Želim mu to, svakako", kazao je.

Osvrčući se na poslovne planove, ističe da se, za razliku od prošle godine, ove više radi.

"U Hrvatskoj radim nekoliko serija i filmova i mogu samo reći da sam zadovoljan. Prilagođavamo se uslovima rada u pandemiji, a procedure tokom sinimanja ne razlikuju se mnogo u BiH od onih u Hrvatskoj", zaključio je.

Snimanje filma "Deset u pola" počelo je početkom maja, a snima se na nekoliko značajnih lokacija, gdje se izdvaja i kulturno-historijski spomenik Morića han u Sarajevu. Film Danisa Tanovića snima se u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane.