Film/TV
0

Glumac Bogdan Diklić ranio sebe u oko na snimanju u BiH

Sarajevo-x.com
Poznati glumac Bogdan Diklić teško se povrijedio prekjučer na snimanju filma "Turneja", nedaleko od Prijedora, kada je ispalio rafal iz "kalašnjikova" i jedna od ispaljenih čahura pogodila ga je u lijevo oko, javio je srbijanski Blic.

Diklić u ovom filmu igra vojnog zapovjednika, a u četvrtak po podne glumio je u sceni u kojoj puca iz "kalašnjikova“ sa manevarskom municijom. Ispalio je rafal, čahura ga je pogodila u oko, a kolege su odmah pritrčale da mu pruže pomoć.

Kako nije bilo moguće da mu se ukaže pomoć na terenu, producent filma i glumac Tihomir Stanić, direktor Slobodan Pavićević i reditelj Goran Marković povređenog Diklića odmah su stavili u automobil i odvezli u bolnicu u Prijedor, odakle je prevezen u Banjaluku. Oftalmolozi su ga pregledali, konstatovali da je povreda oka teška i sanitetskim vozilom Diklić je prevezen na VMA, gde je primljen u noći između četvrtka i petka.

  • Diklić ima tešku kontuzionu povredu lijevog oka zadobijenu od čahure automatske puške. Po prijemu, lijevo oko mu je bilo ispunjeno krvlju. Data mu je terapija i krv iz oka počela je da se povlači. Lekari koji su ga pregledali i konstatovali da za sada nema potrebe da ga operišu - kaže sagovornik "Blica" iz ove medicinske ustanove i dodaje da će ljekari definitivnu dijagnozu moći da daju nakon desetak dana, kada se otok, podliv i krv povuku iz oka“.

Svetozar Cvetković, koproducent filma i jedan od protagonista, rekao je da su poslije nesreće izdali saopštenje za javnost.

  • Usred sam "minskog polja", tako da ne mogu da pričam. U saopštenju smo naveli i kako je Diklićevo trenutno stanje i nadamo se da će sve biti u redu - rekao je upravnik "Ateljea 212", u kojem se prije deset godina izvođena predstava po kojoj se snima i film "Turneja".

Na pitanje da li može da objasni kako je povređen Diklić, jer se u početku nije znalo da li je poznati glumac pogodio sebe ili je to uradio neko od njegovih kolega, Cvetković je odgovorio:

  • To je bilo samoranjavanje.

Cvetković je negirao i informacije koje su se juče čule u RS da nesreća nije prijavljena policiji.

  • Kako nije prijavljena? Pa snimanju su prisustvovali i policija, vojska i Hitna pomoć. Uobičajeno je da i oni prisustvuju i znaju tačno šta se dogodilo - rekao je Svetozar Cvetković. Snimanje "Turneje" počelo je krajem decembra prošle godine u Novom selu kraj Šamca, a bilo je predviđeno da traje do 25. februara 2008. godine. Ovaj film je tragikomična priča o grupi glumaca iz Beograda koja potpuno nesvijesna u šta se upušta, kreće u potragu za brzom zaradom, na "turneju" po Srpskoj Krajini. Tamo, međutim, upadaju u srce rata i počinju da lutaju od ratišta do ratišta, od vojske do vojske. Njihova naivnost, koja ih je ubacila u strašne događaje, istovremeno ih i spašava jer uz pomoć glumačke veštine uspijevaju da izbegnu sve prepreke koje ih čekaju. U filmu koji režira Goran Marković, pored Diklića, glume Dragan Nikolić, Mira Furlan, Vojislav Brajović, Josif Tatić, Slavko Štimac, Tihomir Stanić, Jelena Đokić, Gordan Kičić, Branimir Popović, Sergej Trifunović, Branka Šelić, Svetozar Cvetković.