Film/TV
0

Freida Pinto nova muza Woodyja Allena

Sarajevo-x.com
Indijska glumica i profesionalni model Freida Pinto slavu je stekla ulogom Latike u filmu "Slumdog Millionaire" koji je osvojio osam Oskara. Rođena u kršćanskoj porodici u Mumbaiju, ova 24-godišnjakinja oduševila je brojne gledaoce i filmske umjetnike, a posebno komičara i režisera Woodyja Allena koji ju je nazvao svojom muzom.

Freidi je ponuđena uloga u njegovom novom filmu, rame uz rame sa Naomi Watts, Joshom Brolinom i Anthonyjem Hopkinsom. Bit će to tek drugi put da se mlada Indijka pojavljuje na filmu, a prije nego je dobila ulogu u filmu Dannyja Boylea, provela je mjesece i mjesece na kastinzima.

Kao i prethodni Allenovi filmovi, i naredni će biti sniman u Londonu, što će Freidi dati priliku da posjećuje kolegu Deva Patela sa kojim se navodno viđa, nakon što su se zaljubili na snimanju "Slumdoga". Indijka je navodno bila udata, ali je muža Rohana Antaoa, koji radi kao glasnogovornik, ostavila.

"Napustila me nakon što se zbližila sa Devom Patelom. Sada gdje god krenem, gledam ih na plakatima. Uništen sam. Mrzim taj film. Upropastio mi je vezu. Čim je postao popularan i ona počela provoditi sve vrijeme s Devom, okončala je našu vezu", ispričao je Antao jednom listu.