Nešto što nećemo vidjeti
401

Film koji je snimljen 2015. biti će prikazan tek sto godina kasnije, ovo je razlog

I. B.
John Malkovich zvijezda je filma koji će se prikazati za gotovo 100 godina
John Malkovich zvijezda je filma koji će se prikazati za gotovo 100 godina
Da, dobro ste čuli. Postoji film koji je snimljen 2015. godine, a čija je premijera najavljena tek sto godina kasnije, odnosno 2115. godine. Ulogu u njemu ostvario je legendarni glumac, a iza ove ludosti krije se i objašnjenje.

Naime, zvijezda filma "100 Years" u čijem sloganu stoji "Film koji nikada nećete vidjeti" je John Malkovich, a nalazi se pod rediteljskom palicom Roberta Rodrigueza.

Kratki film predviđen je da predstavi Zemlju sto godina u budućnosti, a razlog što će biti objavljen baš 2115. godine je zapravo reklamna kampanja za konjak Louis XIII kojem je potrebno da "odleži" upravo stotinu godina prije nego bude spreman za degustiranje.

Izvršni direktor brenda ovog alkoholnog pića Ludovic du Plessis ranije je izjavio: "Luis XIII istinski je dokaz ovladavanja vremenom i nastojali smo da stvorimo provokativno umjetničko djelo koje istražuje dinamičan odnos prošlosti, sadašnjosti i budućnosti".

Ludovic je izjavio kako su četiri generacije majstora uložile svoj trudi i strast u bocu Louisa XIII, čija se cijena kreće oko 3.000 dolara, a da pritom nikada neće okusiti ni kap svog djela.

"Oduševljeni smo što nam se ovaj talentirani glumac i kreativac pridružio u ovom umjetničkom poduhvatu", dodao je Ludovic.

Inače, iako o njemu nema nikakvih drugih detalja, za film su dosad predstavljena tri teasera od kojih svaki prikazuje drugačiju viziju budućnosti 2115. godine.

"Kada je projekat prvi put predstavljen postojalo je nekoliko opcija za budućnost. Vrhunska tehnologija, kompjuterizirane verzije svijeta, post-Chernobyil, povratak prirodi, polu-urušena civilizacija, ali i retro budućnost što je zapravo zamišljano u naučnoj fantastici 1940-ih ili 50-ih", rekao je Malkovich.

Iako ta informacija možda i nije od nekog značaja, film "100 Years" u kojem će se Malkovichu pridružiti i Shuya Chang te Marko Zaror trebao bi biti objavljen 18. novembra 2115. godine.