Tri priče o glumcima
7

Film "Glumim, jesam" Miroslava Mandića na repertoarima u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Bihaću

E. LJ.
U četvrtak, 27. juna, na repertoar kina CineStar u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Bihaću stiže slovensko-bosanskohercegovački film "Glumim, jesam" Sarajlije Miroslava Mandića.

Film "Glumim, jesam" prati tri priče o glumcima. Radnja prve priče smještena je u Sarajevo i govori o mladoj glumici koja zbog priprema za ulogu lopova počinje krasti u stvarnom životu. Kada snimanje počne, ona pridaje previše važnosti liku koji igra i razočarana napušta snimanje.

Radnja druge priče smještena je u Ljubljanu. Dok radi istraživanje za ulogu klošara, glumac obilazi skloništa i povezuje se s pravim beskućnicima. Sloboda životnog stila bez obaveza potpuno ga obuzima.

U Zagrebu glumac i glumica u TV seriji igraju strastven par. Nakon završetka produkcije glumac progoni glumicu govoreći joj da je voli. Ona tvrdi da događanja ispred kamere nemaju ništa s njihovim ličnim životima, a on opsesivno ustrajava.

Uloge u filmu ostvarili su Luna Zimić Mijović, Gregor Zorc, Goran Bogdan, Lana Barić, Mojca Funkl, Amar Čustović, Sabrina Hodžić Noack, Dario Varga, Primož Bezjak, Olga Pakalović, Nina Vodopivec, Senad Bašić, Ivana Roščić i Franjo Dijak.

Film je nastao kao koprodukcija ljubljanskog Filmostovja i sarajevske SCCA/pro.ba.