Film/TV
0

Festival Filma u San Sebastianu otvara Woody Allen

NINA
Pedeset drugi Festival filma u San Sebastianu, koji je tradicionalno usmjeren na latinoameričku kinematografiju, bit će otvoren večeras projekcijom najnovijeg ostvarenja američkog redatelja Woodyja Allena "Melinda i Melinda", koji se prikazuje izvan konkurencije.

Woody Allen će tom prilikom primiti posebnu nagradu za životno djelo koju će mu uručiti najpoznatiji španski redatelj Pedro Almodovar, prenosi agencija AFP.

Na festivalu će od 17. do 25. septembra u službenoj konkurenciji biti prikazano 16 filmova, od kojih je trećina na španskom jeziku. Žirijem predsjedava peruanski pisac Mario Vargas Llosa. Među filmovima koji će se boriti za Zlatnu školjku je i ostvarenje Gorana Paskaljevića "San zimske noći".

Organizirane su i dvije retrospektive posvećene vestern filmovima Anthonyja Mana i komedijama Woodyja Alana. Glumci Annet Bening i Jeff Bridges - koji igraju zajedno s Kim Bessinger u filmu koji će zatvoriti ovu manifestaciju "Vrata u podu" (The door in the floor) Todda Williansa – također će doći primiti nagradu za životno djelo.