Okrutni Hollywood
0

Emma Watson otela ulogu "ostarjeloj" Scarlett Johansson

Sarajevo-x.com
Junakinja hit filmova o mladom čarobnjaku Harryju Potteru, Emma Watson dobila je ulogu u historijskoj filmskoj romansi "Napoleon and Betsy", umjesto Scarlett Johansson, koja je "prestara" za ovu ulogu.

Osamnaestogodišnja Emma utjelovit će Betsy Balcombe, mladu i nepromišljenu damu, koja se, nakon što ostane zatočena na osamljenom britanskom otoku St. Helena, zaljubi u Napoelona, koji je upravo tamo i protjeran.

Kako otkriva Reuters, iako je izgubila glavnu ulogu, dvadesettrogodišnja Johansson će se ipak pojaviti u ulozi producentkinje novog filmskog ostvarenja, kojeg režira Benjamin Ross.

Tinejdžerska glumica Watson svjetsku slavu je stekla ulogom Hermione Granger u filmovima o Harryju Potteru, filmskog studija Warner Bros, a trenutno završava sa snimanjem šestog nastavka "Harry Potter and the Half-Blood Prince".

Budući da je snimanje posljednjeg poglavlja "Harry Potter and the Deathly Hallows" zakazano za početak 2009. godine, mlada britanska glumica se nada da će snimanje romantičnog ljubavnog filma "Napoleon and Betsy" započeti na jesen.