Nakon 25 uspješnih sezona
0

VIDEO / Emitovana posljednja emisija "Oprah Winfrey Show"

Sarajevo-x.com
Emisija američke TV voditeljice i domaćina popularnog "Oprah Showa", Oprah Winfrey, u srijedu je emitovana posljednji put nakon 25 godina. Tokom svog posljednjeg pojavljivanja, publici je posvetila "pismo ljubavi" kako bi se zahvalila za dugogodišnju vijernost, piše BBC.
Pedesetsedmogodišnja Oprah se smatra jednom od nautjecajnijih žena u svijetu. Prilikom izlaska na scenu, Oprah se obratila svojoj publici i objasnila koliko joj znači. Završna emisija je uslijedila nakon dvodnevnog specijalnog šoua u United Centru u Chicagu, a prisutne su bile i američke pjevačice Madona i Beyonce.

Fanovi koji su gledali posljednji šou su rekli da Oprah nije mogla sakriti suze kada se posljednji put obraćala svojoj publici.

"Oprah Winfrey Show" je prikazivan u 145 zemalja, unio je novine u žanr talk showa i učinio Winfreyjevu jednom od najutjecajnijih i najbogatijih žena u svijetu.

Popularna TV voditeljica je nedavno prvu poziciju na Forbesovoj listi slavnih ličnosti izgubila od pop pjevačice Lady Gage. Još 2009. je najavila da će 2011. godine snimiti svoj posljednji šou.

U posljednjoj sezoni je u jednoj od emisija plesala sa glumcem Johnom Travoltom, a također je svoju publiku odvela i u Australiju.

Prethodnih sezona je ugostila američkog predsjednika Baracka Obamu i njegovu suprugu Michelle, bivšeg američkog predsjednika Goergea W. Busha i porodicu preminulog kralja popa Michaela Jacksona.



U epizodama snimljenim početkom sedmice pred 13.000 fanova su gostovali Tom Cruise, Aretha Franklin, Tom Hanks i Steve Wonder.

U januaru je Winfreyjeva pokrenula TV mrežu koja nudi dvadesetčetverosatni lifestyle program.