Film/TV
788

Elegantni Severina i Igor zvijezde večerašnjeg crvenog tepiha SFF-a

Piše: A. P.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Hrvatska pjevačica Severina i njen suprug Igor Kojić u elegantnom izdanju prodefilovali su crvenim tepihom sedme večeri ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala i privukli veliku pažnju javnosti.

Severina je tradicionalno gošća SFF-a, a ove godine stigla je u zelenoj haljini i sa naušnicama na kojima je Srce Sarajeva.

"Jedva sam čekala da dođem. Ovdje sam provela divne trenutke, a tek šta me čeka", poručila je pjevačica koja je uz supruga povela i prijateljicu Ivu Balent.

Otkrila je da ovog ljeta kombinuje posao i odmor, ali da sve to protiče u sreći i zadovoljstvu.

Natuknula je moguću ulogu u jednoj pozorišnoj predstavi, a osim gostovanja na SFF-u vrijeme koje provodi u Sarajevu iskoristit će i da sa suprugom ode na koncert Željka Joksimovića koje, kako je kazala, puno voli.

Seve i Igor su danas doputovali u glavni grad BiH, a večeras će kao specijalni gosti u Narodnom pozorištu pogledati film "Bezbožnica" bugarske režiserke Ralitze Petrove, koji se prikazuje u okviru Takmičarskog programa.

Petrova se večeras pojavila na crvenom tepihu sa glumicom Irenom Ivanovom, producenticom Rossitsom Valkanovom, glumcem Aleksandrom Trifunovim i koproducenticom Katrin Pors.

Osim njih vidjeli smo i ekipu filma "Smrt u Sarajevu" predvođenu režiserom Danisom Tanovićem i glumicom Vedranom Seksan.

"Umjetnost mora još glasnije da progovara o stvarima koje nas se tiču. U proteklih godinu dana puno sam radila na tim teškim temama, koje govore o strahu, u ratu koji nije objavljen jer ako se ja osjećam na ulicama Pariza ili Berlina kao u Sarajevu 1992. godine, onda je sve jasno", kazala je Seksan pozivajući glumce da aktivnije dižu glas protiv zla.

Tu je bio i direktor Montenegro Film Festivala Zoran Živković, te ekipa filma "Dobra žena", koji će večeras biti prikazan u okviru programa Open Air.

Erol Zubčević, direktor fotografije filma za koji je scenarij i režiju uradila Mirjana Karanović, kazao je: "Ona je jedan od najvećih umjetnika bivše Jugoslavije. Puno sam naučio i napravili smo divnu i važnu priču, kako za region, tako i za svijet".

Uz Karanović, koja se fotografisala sa publikom, večeras smo vidjeli i Ermina Bravu, Jasnu Đuričić, Borisa Isakovića, Jasmilu Žbanić, Damira Ibrahimovića, Igora Vranjkovića i Zinaidu Dedakin.

Ekipama na crvenom tepihu pridružio se i predstavnik Doha Film Instituta Ali Khechen te režiseri filmova koji se prikazuju u sklopu programa saradnje dva festivala Mohamed Ben Attia i Amna Al Binali.