Bh. glumci se predstavili publici
0

FOTO+VIDEO / Ekipa filma U zemlji krvi i meda zasjala sinoć u New Yorku

Sarajevo-x.com
Zana Marjanović na crvenom tepihu
Filmska priča U zemlji krvi i meda, čiju režiju potpisuje Angelina Jolie, doživjela je sinoć svoje prvo prikazivanje pred publikom. Pretpremijera filma o ratu i ljubavi u BiH održana je u New Yorku, a osim Jolie događaju je prisustvovala i glumačka ekipa iz BiH.

Kako je i ranije isticala Jolie je i sinoć pokazala koliko joj je stalo da ljudi prihvate i shvate ovaj film dajući izjave mnogobrojnim medijima okupljenim na crvenom tepihu. Tridesetšestogodišnja Angelina je pored supruga Brada Pitta na premijeru povela i Bradovu majku Jane Pitt i njegovog oca Billa. Iako je to nebitan detalj za sam film i premijeru, ovim je pokazala da ona i Bradova majka nisu u lošim odnosima kako je žuta štampa nagađala.

Američki i zapadnoevropski mediji pišu kako su filmu prisustvovale i "manje poznate bosanske zvijezde filma" uključujući Zanu Marjanović i Gorana Kostića.

Glavna okosnica filmske priče je odnos Bošnjakinje Ajle (Zana Marjanović) i Srbina Danijela (Goran Kostić) koji su prije agresije na našu zemlju bili u romantičnoj vezi, a priča prati njihov odnos u ratu kada on postaje srpski vojnik, a ona zarobljenica.

Govoreći o filmu u intervjuu sa Christiane Amanpour prije nekoliko dana, Jolie je rekla da je, kada se odlučila da režira neki film, razmišljala o pričama koje govore o nasilju nad ženama na međunarodnom nivou te kako uvijek postoji manjak intervencije da se to spriječi.

"Razmišljala sam o tome kako rat mijenja neke ljude. Dok jedni iz svega izlaze jači, drugi budu istinski slomljeni", rekla je Jolie.

Prilikom ovog intervjua Jolie je otkrila da će režirati još jedan film sa ratnom tematikom, a ovog puta se radi o Afganistanu gdje je nedavno boravila radi humanitarnog rada.

Pretpremijera filma U zemlji krvi i meda je bila glamurozna, a za glavnu glumicu, rođenu Sarajku Zanu Marjanović, američki mediji su napisali da je izgledala ljupko i lijepo. Zana je na sebi imala dugu crvenu haljinu bez naramenica, a kosu je podigla. Neki američki portali su napisali i to da je Angelina bila lijepa kao i uvijek, ali da je ovog puta "Zana ukrala show". Pored glavnih glumaca pretpremijeri filma su prisustvovali i glumci Alma Terzić, Goran Jevtić, Rade Šerbedžija, Vanesa Glođo, Feđa Štukan, Branko Đurić Đuro sa suprugom, Ermin Sijamija, Ermin Bravo... Alma i Vanesa su kao i Zana izgledale elegantno u ljubičastoj, odnosno crnoj haljini.