Emotivni trenuci
0

Ekipa filma "Bilo jednom u Holywoodu" dobila trominutne ovacije u Cannesu

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Neposredno nakon premijernog prikazivanja filma "Bilo jednom u Holywoodu" na 72. Cannes Film Festivalu ekipa koja je radila na ovom ostvarenju na čelu s rediteljem Quentinom Tarantinom dobila je trominutne ovacije.

Quentin Tarantino je za potrebe ovog snimanja okupio samu kremu svjetskog glumišta. Glavne uloge tumače legendarni Leonardo DiCaprio i Brad Pitt, dok su u ostalim ulogama Margot Robbie, Kurt Russell, Timothy Olyphant, Dakota Fanning, Luke Perry, Margaret Qualley i Al Pacino.

Film prati dva glumca - bivšu vestern zvijezdu Ricka Daltona, kojeg igra Leonardo DiCaprio, i njegovog dvojnika, kojeg tumači Brad Pitt, koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u novom Holywoodu, u kojem se seks, droga i rock muzika počinju pojavljivati ​​na revolucionaran način.

Svoju svjetsku premijeru ovaj film je imao 21. maja na 72. Cannes Film Festivalu, a na kraju samog prikazivanja ekipa koja je radila na realizaciji ovog filma od publike je dobila trominutne stojeće ovacije.

Ovaj naslov je svoju premijeru u Cannesu imao tačno 25 godina nakon premijernog prikazivanja Tarantinovog klasika "Pakleni šund" koji ga je proslavio kao reditelja koji baštini osebujnu filmsku estetiku.

"Bilo jednom u Holywoodu" u kina širom svijeta stiže ovog ljeta.