Film/TV
25

Dvije godine Dnevnika TV1

Klix.ba
Četvrtog oktobra 2010. emitovana je prva Centralna informativna emisija TV1, Dnevnik TV1, s kojim je obilježen i kraj eksperimentalne faze emitovanja programa te start zvanične programske šeme TV1 .

Dnevnik TV1 u protekle dvije godine animirao je brojnu publiku u BiH, postavši jedna od najutjecajnijih i najgledanijih Centralnih informativnih emisija u našoj zemlji.
U njegovoj pripremi i realizaciji sudjeluju tri dnevna urednika, devet voditelja, petnaest novinara reprotera, pet kamermana, dva organizatora i pet montažera. Izuzetan tim pred kojim je i vrlo zahtjevan zadatak; gledateljima prvi donijeti što potpuniju i kvalitetniju informaciju, saopćeno je iz ove TV kuće.

Iz rezimea dvije godine rada izdvajamo da je u Dnevniku TV1 emitovano više od 5000 priloga, realizirano 730 javljanja uživo, u studiju gostovalo više od 1000 osoba iz javnog života. Nebrojeno puta ekipa Dnevnika TV1 bila je prva na licu mjesta i svojim gledateljima plasirala ekskluzivne informacije, poručuju iz press službe TV1.

Jedan od glavnih noviteta Dnevnika TV1, uveden u protkloj godini, jeste i prelazak sa pola sata na puni sat izvještavnja o dnevnim društveno – političkim temama kojeg su pratile i izmjene u konceptu news scene te uključivanje čak pet voditelja u realizaciju.

Iznimno zahtjevne konceptulane izmjene opravdane su i kvalitetnim sadržajem, brzim plasiranjem informacija, pomnim odabirom i načinom obrade tema, učestalim javljanjima sa lica mjesta o aktulenim dešavanjima, razgovorima sa eminentim gostima u studiju, što je rezultiralo da Dnevnik TV1, i svojim konceptom i sadržajem definitvno izlazi iz okvira konkurencije Centralnih informativnih emisija ostalih tv stanica u BiH, navodi se u saopćenju.

News koncept TV1 u slučaju vanrednih situacija

Od naredne sedmice TV1 u news shemi emitovanja zadržava formate Vijesti u 17 sati, Dnevnik TV1 u 19 sati, te Večernje vijesti u 22 sata. U slučaju vanredne situacije TV1 će realizovati svoj news koncept Vanrednih vijesti svaki sat detaljno posvećenih datom događaju ili dešavanju.

Izbori uživo na TV1

7.oktobra, TV1 će s početkom od 21 sat emitovati TV1Specijal posvećen izborima. Na 5 scena, uz učešće 12 gostiju, te kroz javljanja uživo reprotreta iz svih izbornih štabova biće praćen tok ovogodišnjih lokalnih izbora. Iz studija emisiju će voditi Sanjin Bećiragić i Nikolina Veljović.