Film/TV
8

Dirljiva priča "Halimin put" i triler "Alex Cross" u Cinema Cityju

Klix.ba
Nakon još jednog uzbudljivog vikenda, mnogobrojni posjetioci su uživali u bogatom repertoaru Cinema Cityja.

Proteklu sedmicu je predvodila simpatična komedija "Vjenčanje za pamćenje" (The Wedding Video) u kojoj su naši posjetitelji imali priliku pogledati kako vjenčanja mogu ostati duboko u sjećanju svih prisutnih. Ljubitelji dobrih akcionih trilera uživali su u projekcijama filma "Divljaci" (Savages).

Iskreni tragični filmski sevdah inspirisan istinitim događajem, film scenariste Feđe Isovića, koji je dobio najvišu ocjenu publike u novijoj historiji festivala u Puli, "Halimin put" se počinje prikazivati u Cinema Cityju od 18. oktobra. "Halimin put" je dirljiva priča o dobroćudnoj bosanskoj seljanki Halimi koja bezuspješno pokušava pronaći posmrtne ostatke svog sina ubijenog tokom rata u Bosni i Hercegovini. Ona shvata kako je jedini način da se identificiraju njegove kosti taj da pronađe svoju davno odbjeglu nećakinju, koju niko nije vidio više od dvadeset godina, nakon što je imala zabranjenu vezu s mladićem druge vjere. Međutim, pošto je Halima uspije pronaći, na površinu izbijaju davno zaboravljena zla koja još jednom mjenjaju živote glavnih aktera.

Pretprodaja kinoulaznica za film "Halimin put" je počela 15. oktobra na blagajnama Cinema Cityja.

Na veliko platno u novoj filmskoj sedmici (18.-24.10.2012.) stiže i triler "Alex Cross" (Alex Cross), snimljen prema romanu najplaćenijeg pisca, Jamesa Pattersona, proslavljenog autora trilera "Kolekcionar" i "Paukova zavjera".

Film donosi priču o detektivu iz Washingtona Alexu Crossu. Nakon što je saznao da mu je ubijen jedan član porodice, on kreće da pronađe ubicu. Međutim, ubrzo otkriva da njegova rodica nije bila prva žrtva i da stvari nisu takve kakvim se čine. Ovaj interesantni triler o policijskom psihologu Alexu Crossu možete pogledati od 18. oktobra.

Pogledajte šta nam donosi četvrti nastavak poznatog horora, "Paranormalna aktivnost 4" (Paranormal Activity 4) je na programu Cinema Cityja od 25. oktobra. Sve do sada je bilo podnošljivo, ali ono što slijedi u četvrtom nastavku pratit će vas do kraja života. Od reditelja animiranog filma "Koralina" dolazi nam nova 3D animirana komedija "Paranorman" (Paranorman). U ovoj interesantoj priči od 25. oktobra mogu uživati najmlađi posjetitelji.

U okviru usluge proslava rođendana, Cinema City je za sve najmlađe posjetitelje proširio svoju ponudu. Tako imaju priliku odabrati jedan od naših bogatih rođendanskih paketa, Basic, Total ili Special. Sve informacije o sadržajima paketa, kao i cijenama, posjetitelji mogu dobiti na broj telefona 060/309-47-64.

Svake srijede u okviru usluge Family day Cinema City svojim posjetiteljima nudi specijalne cijene kinoulaznica. Za 2D projekcije cijena ulaznice je 4,00 KM, a za 3D projekcije 6,00 KM.

Preuzmite zahtjev za najam dvorane na internet stranici www.cinemacity.ba i organizujte event kreiran prema vašim željama. Sve informacije o Event Centru Cinema Cityja, možete dobiti na broj telefona 033/567-233.

Sve upite možete poslati i na info e-mail [email protected].