Film/TV
0

DiCaprio stopama Ala Gorea

Sarajevo-x.com
Prije desetak godina kada je Leonardo DiCaprio bio na vrhuncu glumačke karijere, a Al Gore potpredsjednik SAD-a, njih dvojica su se sastali i porazgovarali o problemu globalnog zagrijavanja. Danas, DiCaprio dokumentarac o klimatskim promjenama donosi u Cannes.

Dokumentarac o problemu klimatskih promjena Leonarda DiCaprija "The 11th Hour" premijerno je prikazan u subotu na 60. filmskom festivalu u Cannesu. U filmu je DiCaprio objasnio šta su ljudi dosad učinili da bi uništili klimu na Zemlji i kako popraviti nastalu štetu.

"Ovo je veoma važan problem i odjednom se upitate šta možete učiniti? Šta ja mogu učiniti? Za mene je to prevelik problem da bih ga riješio", izjavio je u subotu 32-godišnji glumac novinarima u Cannesu.

DiCaprio je dodao da pokret za očuvanje okoliša mnogo duguje Alu Goreu, čiji je film "An Inconvenient Truth", prošle godine prikazan u Cannesu i osvojio nagradu za najbolji dokumentarac.

Scenarij za film "The 11th Hour" DiCaprio je napisao zajedno sa Leilom Conners Petersen and Nadijom Conners, koje su ujedno i režirale film. Kroz film vas također vodi Leonardo DiCaprio, a u filmu se pojavljuju komentari fizičara Stephena Hawkinga i bivšeg sovjetskog predsjednika Mihaila Gorbačova.