Film/TV
32

Daniel Craig odustao od Jamesa Bonda nakon deset godina, glumit će u seriji "Purity"

Klix.ba
Daniel Craig (Foto: EPA)
Daniel Craig (Foto: EPA)
Četrdesetsedmogodišnji engleski glumac Daniel Craig više neće snimati filmove o britanskom agentu Jamesu Bondu, a u narednom periodu će glumiti u američkoj TV seriji Purity.

Ove informacije nisu veliko iznenađenje jer je Craig ranije izjavio da bi prije "presjeći vene" nego snimio svoj peti film o Bondu. Mnogi fanovi su razočarani, jer su se nadali da će se predomisliti.

"Prije bih presjekao vene nego snimio novi film o Bondu. Ne želim to učiniti i uredu je, prešao sam preko toga. Završili smo, želim ići dalje", izjavio je glumac u oktobru.

Njega uopće ne zanima ko će ga zamijeniti.

"Baš me briga. Neka im je sretno. Meni je bitno da smo završili kada je trebalo. Neka drugi urade bolje", jasan je bio Craig.

Nakon deset godina i četiri filma o Bondu, Craig se prema za snimanje serije "Purity", koja je bazirana na romanu Jonathana Franzena. Craig će glumiti Nijemca Andreasa Wolfa, koja pomaže Amerikanki Purity da pronađe oca.

Još uvijek nije poznato koja kompanija će emitovati seriju, a kandidati su Showtime, Netflix, FX i Amazon.

Craigovo napuštanje franšize o Bondu je uslijedilo nakon odlaska režisera Sama Mendesa. Prvi film je snimio 2006. godine i to "Casino Royale", a nakon toga su uslijedili filmovi "Quantum of Solace, Skyfall i Spectre.