Namik Kabil o svom filmu
0
"'Čuvari noći' su intimno šokantni"
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj to: \"Prikazivanje ženskih likova radi pukog ispunjavanja prostora smatram seksizmom\" Ovaj... Možda film jeste \"ženski\" na neki način, ne znam, baš bih pogledala da vidim o čemu se radi, ali u svakom slučaju, gornja izjava je glupost. Žao mi je što mnogi obrazovani muškarci, pa i Namik Kabil, doživljavaju feminizam ili jednakost spolova isključivo na taj način, tj. kao puko \"ispunjavanje prostora\" ili zamjena postojećih muških mjesta (tipa de ženo sjedi tu i budi žena). Pa čak se i unaprijed \"brane\" izjavama gornjeg tipa kad naprave film sa svim glavnim muškim ulogama i onda nam frajerski kažu, E vidiš, to je ženski film... Ma jašta je, nego šta je. Uf, što ne mogu ovih mudonja/kvazi-filozofa koji su eto proučili \"ženu\" pa sad seru o ženskoj radnji, intimnom šokiranju i sl.... Ma idi majci pa šokiraj :)
Mediha Musliovic, a ne Muslimovic. Nije Halid, je** vas on.
ovo moze bit samo zesce sranje udavise pricom sta taj film treba da bude ja mislim prije svega dobar a da nije govori ova tipicno nasa prica o nekom fol umjetnickom ostvarenju
ja kontam da je ovo pravo duhovito:)