Film/TV
0

CineStar Mostar za devet mjeseci posjetilo 200.000 ljubitelja filma

Klix.ba
Adnan Škrbo
Adnan Škrbo
CineStar Mostar je u srijedu prigodnim poklonom nagradio Adnana Škrbu, svog dvjestohiljaditog posjetitelja od otvaranja kina u julu prošle godine.

Škrbo je s prijateljem posjetio CineStar u sklopu Eronet srijede, kada se za jednu kupljenu ulaznicu druga dobija gratis.

Dvojica prijatelja su gledali psihološki triler "Nuspojave", novi i, prema najavama posljednji, film proslavljenog reditelja Stevena Soderbergha.

Brojka od 200.000 posjetitelja bila je cilj godišnjeg poslovnog plana multipleksa CineStar Mostar, a ostvarena je u samo devet mjeseci rada.

Ukupni broj gledatelja u svim kinima u Bosni i Hercegovini od 1. jula 2012. iznosi 496.993. Prema trendu posjećenosti, u sljedećih nekoliko mjeseci broj posjetitelja mostarskog multipleksa trebao bi doseći polovicu ukupnog broja kino posjetitelja u zemlji, što samo dodatno naglašava kvalitetu i snagu CineStar brenda, saopćeno je iz ove kompanije.

"Oduševljeni smo posjetom u Mostaru. Cinestar je u Mostaru napravio kino najnovije generacije, ugradio najsavremeniju tehnologiju, uveo brojne usluge poput 'loyalty' programa i kartica prilagođenih različitim grupama, organiziranih školskih projekcija, proslava rođendana te omiljenu uslugu svih posjetitelja - Eronet srijedu. CineStar Mostar priprema u skoroj budućnosti još iznenađenja i pogodnosti za posjetitelje. Ovom prilikom se zahvaljujem svim posjetiteljima multipleksa CineStar Mostar na vjernosti", kazao je Damir Milinić, član uprave kompanije Blitz-CineStar.

CineStar Mostar, prvi multipleks u Mostaru i prvi multipleks kojim je kompanija Blitz-CineStar započela širenje u regiji, otvoren je 25. jula 2012. u sklopu trgovačkog centra MepasMall.

CineStar Mostar u potpunosti je digitalizirano kino sa pet dvorana ukupnog kapaciteta 700 sjedala. Čak tri dvorane opremljene su RealD 3D tehnologijom, a CineStar i u Mostaru predstavlja svoju ultimativnu kino dvoranu, CineStareXtreme, s gigantskim platnom veličine 100 metara kvadratnih.