Film/TV
0

Cinema City najavljuje ljubavnu "Zimsku priču" i horor "Đavolje sjeme"

Klix.ba
Od 13. do 19. februara u multipleks Cinema City u Sarajevu stižu novi filmovi "Zimska priča" i "Đavolje sjeme".
"Zimska priča" (Winter's Tale) je film režisera Akive Goldsmana u kojem uloge tumače Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Russell Crowe i drugi. Ova naučna fantastika traje 118 min, a govori o čudu, isprepletenim sudbinama i vječnoj borbi dobra i zla, s prvoklasnom glumačkom ekipom.

Priča je to o lopovu koji zalazi u dom bogataša i zaljubljuje se u njegovu smrtno bolesnu kćer te mu ona umire na rukama. Kada shvati da posjeduje moć reinkarnacije polazi u potragu za njom. Radnja je puna čudesnih događaja, prava ljubavna bajka, koja će na velike ekrane stići netom prije Valentinova.

Scenarij i režiju potpisuje Oscarom nagrađivani scenarista Akiva Goldsman (A Beautiful Mind), a film se temelji na romanu Marka Helprina.

U hororu "Đavolje sjeme" (Devil's Due) u glavnim ulogama gledamo Allison Miller, Zacha Gilforda i Steffie Grote.

Riječ je o punokrvnom hororu u tradiciji najboljih holivudskih filmova ovog žanra. "Đavolje sjeme" priča je o mladom paru koji se nikako ne može prisjetiti kako su proveli jednu noć svog medenog mjeseca. Ubrzo, mlada Samantha ostaje trudna, a događaji u njihovim životima postaju sve čudniji i čudniji… Film traje 89 minuta.