Režiser Alan Taylor
0

Chris Hemsworth: Nastavak filma "Thor" je potpuno drugačiji

Klix.ba
Chris Hemsworth (Foto: AFP)
Chris Hemsworth (Foto: AFP)
Glumac Chris Hemsworth je za Collider govorio o nastavku filma "Thor".

Hemsworth je drugi film koji će režirati Alan Taylor opisao kao potpuno drugačiji u odnosu na original iz 2011. godine i uporedio ga je sa serijom "Game of Thrones".

"Izgled filma je mnogo masivniji od originalnog. Prvi je funkcionisao i ljudi su ga voljeli. Sada imamo novog režisera i osjećaj je potpuno drugačiji. Zahvaljujući Alanu ovaj film izgleda kao 'Game of Thrones'", rekao je Hemsworth.

Glumac je naveo i da će izostanak Jane Foster, lika kojeg je glumila Natalie Portman, u filmu "The Avengers" biti baza za mnoge konflikte u "Thor: The Dark World".

"Za Thora i Jane postoje neka nerazjašnjena pitanja. Očigledno je da je on u filmu 'The Avengers' nije posjetio. Mislim da će Thor morati da joj objasni neke stvari. To će biti zabavno", kazao je Hemsworth.

Tom Hiddleston će ponovo igrati ulogu Thorovog brata Lokija, a nedavno je izjavio da će se novi film fokusirati na posljedice nakon dešavanja u filmu "The Avengers".

"Svi u svemiru će mati svoje mišljenje o tome šta se desilo tokom tog filma. Dok su Thor i Loki bili odsutni u Asgardu je došlo do velikih problema, a njih dvojica su odgovorni za to", rekao je Hiddleston.